Arhiva județului se mută în Zona Industrială. „Se încadrează în gradul de rezistență la foc”

marți, 28 februarie 2023, 02:50
1 MIN
 Arhiva județului se mută în Zona Industrială. „Se încadrează în gradul de rezistență la foc”

Consiliul Județean își construiește un sediu pentru arhiva proprie, dar în care ar putea să le țină și pe cele ale instituțiilor subordonate. 

Contractul de achiziție a serviciilor de proiectare (studiu topografic, geotehnic, de oportunitate și documentații suport necesare obținerii avizelor solicitate prin certificatul de urbanism) pentru obținerea tuturor avizelor necesare aprobării P.U.Z. a fost atribuit din cele trei oferte depuse Studioului de Arhitectură Arhivolta pentru ceva mai mult de 70 de mii de lei.

Clădirea se încadrează în gradul I de rezistență la foc, precizează Caietul de sarcini, care îi limitează și înălțimea la 20 de metri. Documentul menționează că structura va include depozite cu o suprafață de cel mult 400 mp, gestionate de câte o persoană, camere de lucru, sală de studiu, cameră de restaurare și una de evacuare.

Cerințele includ protecția antisolară – orientarea clădirii în plan, a rafturilor față de planul ferestrelor cu maximă însorire și montarea a cel puțin unui rând de geamuri termoabsorbante.

Durata contractului este de patru luni. Terenul în suprafață de aproape 6 mii mp pe care urmează să fie construit sediul arhivei se află pe bd. Virgil Săhleanu, vizavi de Tehnoton și gard în gard cu Unitatea de Pompieri Iași. 

Comentarii