Arma pe care Ucraina a cerut-o insistent a ajuns pe front. „Rusia trebuie să se teamă mult mai mult decât de HIMARS” VIDEO

joi, 08 septembrie 2022, 17:58
1 MIN
 Arma pe care Ucraina a cerut-o insistent a ajuns pe front. „Rusia trebuie să se teamă mult mai mult decât de HIMARS” VIDEO

Un filmuleț apărut pe rețelele sociale certifică în premieră faptul că armata ucraineană a început să folosească o armă extrem de puternică, pe care o solicită Occidentului încă de la începutul războiului.

Pentagonul a confirmat oficial în cursul zilei de joi, 8 septembrie, că a înarmat Ucraina cu proiectilele Excalibur. Departamentul Apărării din SUA va cheltui 92 de milioane de dolari din fonduri suplimentare aprobate de Congres „pentru achiziționarea de muniție pentru înlocuirea M982 Excalibur transferate în Ucraina în sprijinul efortului internațional de contracarare a agresiunii ruse”, potrivit unui document bugetar citat de Bloomberg, semnat în august și care n-a fost dezvăluit anterior.

Istoricul militar britanic Chris Owen analizează filmul și explică de ce este o evoluție atât de importantă faptul că Ucraina are acum în dotare proiectile de artilerie M982 Excalibur.

"Rusia trebuie să se teamă mult mai mult decât de HIMARS", arată Owen.

Sursa: ziare.com

Comentarii