Asistenţii medicali au emoţii: vine examenul de grad

vineri, 23 iulie 2021, 01:56
1 MIN
 Asistenţii medicali au emoţii: vine examenul de grad

În aceste zile încep înscrierile asistenţilor medicali ieşeni la examenul de grad principal.

Înscrierile pentru toate specialităţile se fac în perioada 26 iulie – 10 august, la sediul Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România (OAMGMAMR) Iaşi în intervalul 10-14. Asistenţii medicali generalişti, de pediatrie, de ocrotire, surorile medicale şi oficianţii medicali vor susţine examenul pe 2 septembrie, iar asistenţii medicali de alte specializări sunt programaţi pentru a doua zi, 3 septembrie.

Examenul de grad principal se desfăşoară în două etape: una eliminatorie, care constă în verificarea dosarelor de înscriere şi o a doua etapă care constă în verificarea cunoştinţelor prin test grilă.

Pentru a se putea înscrie este nevoie de îndeplinirea mai multor criterii: trebuie să fie absolvenţi de liceu sanitar, şcoală postiliceală sanitară, colegiu medical universitar sau facultate de medicină, de asistenţă medicală sau de moaşe, cu diplomă sau certificat de absolvire, trebuie să facă dovada unei experienţe de minimum cinci ani în specialitatea în care au obţinut titlul de calificare şi să achite o sumă pentru participare.

Comentarii