Atac dur al fostului preşedinte al FC Politehnica la adresa lui Chirica. Ce a răspuns primarul

miercuri, 04 octombrie 2023, 20:09
4 MIN
 Atac dur al fostului preşedinte al FC Politehnica la adresa lui Chirica. Ce a răspuns primarul

Fostul căpitan de echipă şi preşedinte al Politehncii Iaşi, Ciprian Paraschiv, a lansat un atac foarte dur la adresa primarului Iaşului, Mihai Chirica.

Paraschiv, care susţine că a fost interzis la tribuna oficială a stadionului din Copou ca urmare a unei decizii a lui Chirica, a postat pe pagina lui de facebook o fotografie de pe stadionul din Toulouse, unde va fi observator UEFA al unei partide din grupele Europa League. De menţionat că disputa dintre cei doi vine după ce Paraschiv a anunţat înscrierea în AUR, partidul care a adoptat ca strategie de poziţionare politică locală o atitudine foarte dură la adresa primarului. Paraschiv a postat pe pagina personală de Facebook următorul text:

“În tribuna oficială, pe Stadium de Toulouse. Delegat UEFA în grupele Europa League, la Toulouse vs LASK Linz. Aici, chiricule, mai greu să mă interzici ????

Văd că te-au părăsit până şi postacii, de-ai ajuns să-mi scrii cu celebrul haos al exprimării tale în plină zi. Ba sunt “tu”, ba “dumneavoastră”. Dar aşa e când te mistuie furia deciziilor ilogice cu care ai sufocat şi Iaşiul. Ne obişnuisei cu deliruri personale doar noaptea, jupâne! Măcar te ţii de cuvânt, o dată în viaţă: analfabetismul nu pleacă din oraşul nostru…

Apropo de cuvânt: să nu aflăm cumva, ca în bancurile ruseşti, că stadionul nou e gata de mult, dar de fapt e compus din mai multe case de-ale tale iar nocturna se-aprinde dacă le montăm corect ????

Ce mărinimie, dai semn să fiu primit înapoi la oficială… Păi nu ziceai că nu stăpâneşti tu oficiala lui Poli ca pe ograda frustrărilor personale şi a recompenselor de partid?

Chiricule, m-ai păcălit o dată, ai păcălit şi ieşenii. Pe mine, bazându-te mârşav tocmai pe ceea ce simt pentru Poli. Aşa mult am vrut să cred că ţii la Poli, îmi doream aşa mult binele ei, încât m-ai păcălit. Însă nu uita: poţi păcăli câţiva oameni tot timpul şi toţi oamenii o perioadă. Dar pe toţi, tot timpul, nu se poate!

Cât despre Poli Iaşi… până la Poli, până la Iaşi, chiricule!

Pentru că eu mi-am rupt picioarele cu demnitate pentru Poli când tu nu ştiai nici pe unde se intră în stadion!

Pentru că eu am fost căpitanul echipei pe care o iubesc, nu locotenentul intereselor care te devorează!

Pentru eu că am acceptat să îmi protejez clubul şi să nu-l împing la cimitir după ce ordinele tale ridicole de jupân m-au transformat în principalul lui creditor.

Bietule chiric, ajuns chiriaş al unei disperări infernale… Mi-e milă de tine, zău, dar mai milă mi-e de ieşeni şi de Poli! Joacă-te cu ce vrei, dar nu cu Poli şi cu ieşenii! Şi vezi că ţi-o spun ca în vestiar: cu mine o ai grea de azi!

Nu o mai lungesc, pentru că ne despart prea multe. Dar spune-mi, te-ai întrebat vreodată: de ce atunci când avem în faţă o linie albă eu mă gândesc instinctual la careul în care nu trebuia să faultez, la tuşa spre care degajam la nevoie, iar tu, când ai în faţă o linie albă…. nu?!

A, să nu uit. De-acum, eu merg doar în peluză la meciurile lui Poli. Să fiu şi fizic acolo unde am fost şi-am rămas dintotdeauna, prin cântecele oamenilor. Păstrează tu abonamentul la tribuna ZERO, în caz că uiţi vreodată ce fel de om eşti!”

Răspunsul primarului

„Dragă Ciprian, Având în vedere decizia justificată (dar împotriva principiilor mele) luată de preşedintele Clubului de Fotbal Politehnica Iaşi, domnul Florin Briaur, de a nu-ti mai permite accesul la tribuna oficială a Stadionului „Emil Alexandrescu”, mă văd obligat să fac următoarea declaraţie.

În pofida inexistentelor abilităţi manageriale dovedite de-a lungul timpului, a risipirii unor resurse publice considerabile, a înşelării aşteptărilor ieşenilor,a utilizării unor metode de comunicare lipsite complet de sportivitate , dar mai ales în ciuda rezultatelor catastrofale obţinute de Dumneavoastră, pe vremea când a îndeplinit funcţia de preşedinte al clubului Politehnica, rezultate soldate cu retrogradarea echipei de suflet a ieşenilor în eşalonul secund, consider că decizia actualei conduceri a clubului (decizie luată fără o consultare prealabilă cu mine) este uşor exagerată. Prin urmare, îi adresez domnului Briaur rugămintea de a-l reprimi pe domnul Paraschiv în tribuna oficială.

Din păcate, trebuie să mă declar din nou dezamăgit de tine , care ai demonstrat încă o dată că nu doreşti decât să foloseşti sportul ieşean şi imaginea clubului Politehnica drept arme într-o bătălie politică suburbană şi agresivă specifică partidelor extremiste”, a scris primarul pe Facebook.

Comentarii