Atenţie, loveşte Simona!

luni, 02 mai 2022, 01:43
2 MIN
 Atenţie, loveşte Simona!

 

La Madrid, Halep i-a scos tenisul din cap Paulei Badosa, numărul 2 mondial şi azi o întâlneşte pe copila minune a tenisului american, Cori Gauff

 

Simona Halep (21 WTA) s-a calificat în optimile de finală ale Madrid Open, după ce a învins-o, sâmbătă, cu scorul de 6-3, 6-1 (73 minute) pe spaniola Paula Badosa, numărul 2 mondial, principala favorită a competiţiei de categorie WTA 1.000, după retragerea polonezei Iga Swiatek. Simona Halep a început foarte bine meciul cu Badosa, cu lovituri în lung de linie, fie cu reverul, fie cu dreapta, bine plasate. Din păcate, ea nu a continuat în acest fel, preferând mingile liftate, către linia de fund a terenului, care au ieşit în aut, sau lovituri în diagonală, de asemenea fără precize. Badosa a lovit cu putere, a deschis unghiurile şi a pus astfel presiune pe adversara ei. Jucătoarea română nu a avut altceva de făcut decât să accepte ofensiva venită din partea cealaltă a fileului, să se apere cu ardoare şi să încerce loviturile ei mircauloase din poziţii imposibile. Şi această tactică a funcţionat. Punctele s-au lungit, pe placul Simonei, iar greşelile s-au înmulţit, în dreptul spaniolei. Cele câteva lovituri excepţionale reuşite de Halep au sădit neîncredere în jocul Paulei, care uşor, uşor a pierdut controlul meciului.Jucătoarea din Constanţa a devenit ea agresivă pe măsură ce evoluţia adversarei s-a dereglat din cauza nereuşitelor. Practic, Badosa nu a ştiut ce să mai facă pentru a opri furtuna abătută pe teren de Simona Halep. Românca a defilat nestingherită în setul secund, în care Paula Badosa a acuzat o accidentare la umărul drept, şi a obţinut victoria din acest an împotriva adversarei cel mai bine clasate în ierarhia WTA.

Simona va juca astăzi, în optimi, după ora 17:00, pe americanca Cori Gauff (17 WTA, care a învins-o cu 6-3, 6-1 pe kazaha Iulia Putinţeva (44), ambele întâlniri anterioare fiind câştigate de româncă. În optimi s-au calificat şi cele două jucătoare de origine române: Bianca Andreescu (Canada, 111 WTA) – Danielle Collins (SUA, 8 WTA) 6-1, 6-1 şi Emma Răducanu (Marea Britanie, 11 WTA) – Marta Kostiuk (Ucraina, 60) 6-2, 6-1, Cealaltă jucătoare spaniolă de Top 10, Garbiñe Muguruza, 9 WTA, a fost depăşită sever (3-6, 0-6) de ucraineanca Anhelina Kalinina (37)

 

Comentarii