Atmosferă încinsă într-un club pe malul Ciricului: a ieşit mare tevatură după o banală discuţie cu o fată

miercuri, 17 ianuarie 2024, 02:50
3 MIN
 Atmosferă încinsă într-un club pe malul Ciricului: a ieşit mare tevatură după o banală discuţie cu o fată

Câteva cuvinte schimbate cu o fată într-un club erau să-l lase pe un ieşean fără un ochi. A fost atacat brusc de partenerul fetei, care a avut impresia că intrusul vrea să i-o „sufle”. Conflictul s-a sfârşit în faţa judecătorilor.

Incidentul în care au fost implicaţi cei doi a avut loc în noaptea de 13/14 septembrie 2019, în jurul orei 3.00. Iulian N. mersese în clubul Tikki Village din zona Ciric, împreună cu soţia, fiica şi nepoata sa. La un moment dat, s-a întâlnit în club cu o tânără pe care o cunoştea din vedere de mai mult timp şi a intrat în vorbă cu ea. Au fost întrerupţi de Mihai Sârbu, care i-a atras atenţia celuilalt că tânăra este cu el. „Foarte bine! Să fii sănătos!”, i-a răspuns Iulian N., după care a dat să-şi continue conversaţia cu fata. În acest moment, Sârbu l-a lovit prin suprindere cu paharul pe care îl ţinea în mână. Acesta s-a spart, rănindu-l în apropierea ochiului pe Iulian N. Sârbu a fost imobilizat imediat de agenţii de pază, care l-au scos din club.

Sârbu a fost trimis în judecată pentru lovire sau alte violenţe. În faţa magistraţilor Judecătoriei, acesta a negat săvârşirea faptei. A precizat că fusese împins fără motiv de Iulian N., care ar fi încercat şi să-l lovească. În apărare, ridicase mâna în care ţinea paharul, iar adversarul său se rănise singur. Instanţa a respins însă declaraţia ca nesinceră, fiind contrazisă de afirmaţiile martorilor, inclusiv ale fetei implicate în incident.

În aprecierea sentinţei, magistraţii Judecătoriei au ţinut cont şi de faptul că în timpul cercetărilor, Sârbu îi trimisese aproape 40 de mesaje lui Iulian N., ameninţându-l cu acte de violenţă îndreptate împotriva lui şi a familiei sale, pentru a-l determina să-şi retragă plângerea. Pentru faptele comise, Sârbu a fost condamnat la un an şi trei luni de închisoare, dar cu suspendarea executării pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani şi 6 luni. De asemenea, i s-a interzis să ia legătura cu victima sa timp de trei ani şi a fost obligat la plata către aceasta a sumei de 15.000 lei, reprezentând daune morale.

Sentinţa Judecătoriei a fost contestată atât de victimă, cât şi de inculpat. Sârbu a cerut încetarea procesului penal, afirmând că fusese deja amendat de jandarmi pentru incidentul din Tiki Village. Ca urmare, sentinţa Judecătoriei reprezenta o a doua pedeapsă dată pentru aceeaşi faptă. De cealaltă parte, Iulian N. a cerut majorarea daunelor civile până la suma de 10.000 de euro.

Magistraţii Curţii de Apel au respins apelul înaintat de Sârbu. Ei au arătat că jandarmii nu pot aplica sancţiuni contravenţionale pentru lovire, ci doar pentru tulburarea liniştii publice. Lovirea reprezintă o infracţiune, tratată distinct de contravenţii. Judecătorii nu au acceptat nici majorarea daunelor morale. În schimb, ei au apreciat ca necesară impunerea unui termen de supraveghere mai lung. Sârbu va trebui să fie atent timp de 3 ani şi jumătate să nu mai încalce legea, în caz contrar suspendarea pedepsei urmând a fi revocată. 

Comentarii