Au furat cu roaba 13 găini şi 9 raţe

vineri, 15 aprilie 2022, 01:50
2 MIN
 Au furat cu roaba 13 găini şi 9 raţe

Doi hoţi i-au golit într-o noapte gospodăria unei ieşence din Coarnele Caprei. În noaptea de 13/14 ianuarie anul trecut, în jurul orei 2.00, Răzvan Alexa, însoţit de un minor, a intrat în curtea casei în care D.E. locuia singură. 

De aici, cei doi au furat toate păsările pe care le avea femeia, respectiv 13 găini şi 9 raţe. Au pus păsările în doi saci pe care i-au aşezat într-o roabă metalică, luată şi ea din gospodăria femeii, după care s-au îndreptat spre locuinţa lui Alexa. A doua zi, au vândut roaba unui localnic, contra sumei de 50 de lei.

Ghinionul celor doi a fost că, deşi furtul a fost comis la o oră înaintată, hoţii au fost totuşi văzuţi de un localnic. Acesta i-a şi spus lui D.E. cine au fost hoţii. După aceasta, reţinerea lor a fost o simplă formalitate. Alexa a fost trimis în judecată pentru furt calificat, faptă pedepsită de Codul Penal cu închisoarea între 2 şi 7 ani. Magistraţii Judecătoriei Hârlău au luat în calcul în favoarea acestuia lipsa antecedentelor penale, ca şi faptul că şi-a recunoscut şi regretat fapta.

Ca urmare, a fost stabilită în sarcina lui Alexa o pedeapsă de 1 an şi 9 luni de închisoare, cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani. În acest interval, hoţul va trebui să presteze 70 de zile de muncă neremunerată în folosul comunităţii. El va avea de plătit şi 1.900 de lei drept cheltuieli judiciare şi 900 de lei ca despăgubiri către D.E., reprezentând contravaloarea păsărilor furate. Roaba a fost recuperată şi restituită păgubitei. 

Comentarii