Au furat tricouri de 99, respectiv 199 lei, din Selgros, şi au ajuns după gratii

marți, 25 iulie 2023, 20:59
2 MIN
 Au furat tricouri de 99, respectiv 199 lei, din Selgros, şi au ajuns după gratii

Doi ieșeni au mers împreună la furat. Au furat aceleași lucruri și au fost prinși împreună. Vor intra împreună la închisoare, dar totuși nu pe aceleași termene.

Originari din Tomești, respectiv Țigănași, Andrei Tarcan și Mihai Patrașcu au mers în seara zilei de 12 iulie 2018 în Selgros. S-au îndreptat spre raionul cu articole vestimentare și au luat fiecare câte un tricou, în valoare de 99 lei, respectiv 119 lei. În cabina de probă, au rupt elementele de alarmă ale tricourilor cu un clește și și-au introdus prada în interiorul pantalonilor. Au trecut de casele de marcat, dar au fost opriți de agenții de pază în momentul în care încercau să părăsească magazinul. Deși hoț experimentat, Patrașcu fusese neatent și nu îndepărtase complet elementele de alarmă, fapt ce dusese la declanșarea alertei.

Cei doi au fost trimiși în judecată pentru furt calificat, dosarul intrând în analiza Judecătoriei. Patrașcu nu se afla la prima condamnare. De altfel, și sentința aplicată pentru tentativa de furt din Selgros l-a găsit tot după gratii. De această dată, judecătorii i-au aplicat o pedeapsă de 2 ani de închisoare. Prin contopirea cu pedeapsa aflată în curs de executare, a rezultat o condamnare finală la 5 ani și 8 luni de închisoare. În vârstă de 19 ani, Tarcan se afla la primul conflict cu legea penală. Magistrații Judecătoriei au optat pentru o pedeapsă cu închisoarea pe un termen de un an și au precizat că tânărul ar fi putut fi condamnat cu suspendarea executării. Doar că pentru aceasta, el ar fi trebuit să-și declare acordul pentru a efectua muncă neremunerată în folosul comunității. Or, el nu făcuse o declarație în acest sens nici în faza de urmărire penală nici la primul termen de judecată, la care fusese prezent. Ca urmare, și Tarcan va trebui să execute pedeapsa după gratii. Sentința nu este definitivă, ea fiind contestată de cei doi inculpați. Procesul se va relua în fața Curții de Apel, la începutul lunii octombrie. 

Comentarii