Au rămas doi candidaţi la Universitatea de Arte pentru funcţia de rector

marți, 07 ianuarie 2020, 02:57
3 MIN
 Au rămas doi candidaţi la Universitatea de Arte pentru funcţia de rector

Doi dintre candidaţii la funcţia de rector al Universităţii Naţionale de Arte „George Enescu“ de la Iaşi şi-au schimbat decizia de a lua parte la procesul electoral după textul apărut în paginile „Ziarului de Iaşi“ din ziua dinaintea Crăciunului.

Doru Albu, cadru didactic de la Facultatea de Interpretare, Compoziţie şi Studii Muzicale Teoretice, s-a decis să candideze la funcţia de rector, în timp ce Laura Otilia Vasiliu, profesor universitar tot la Facultatea de Interpretare Muzicală, a luat decizia de a se retrage.

„Sărbătorile mi-au arătat care sunt lucrurile cu adevărat importante. În funcţie de planul managerial pe care o să-l prezinte şi de ideile lor, voi vedea pe care dintre colegii mei îi voi susţine“, a declarat Laura Otilia Vasiliu.

În acelaşi timp, Doru Albu spune că este o obligaţie morală pentru el de a candida la conducerea universităţii care l-a format. „Vreau să dedic această experienţă pe care o am pentru creşterea valorică a resursei umane şi a bazei universităţii. Nu va fi o luptă încrâncenată, nu vreau să creeze polemici sau să existe o miză a acestei candidaturi. Am toată încrederea că comunitatea academică va discerne foarte bine şi va decide omul cel potrivit“, a precizat Doru Albu pentru „Ziarul de Iaşi“.

Acesta a declarat că îşi va depune vineri candidatura, în condiţiile în care la UNAGE se pot depune candidaturi toată această săptămână.

Doru Albu a tot fost cooptat în structuri de conducere la UNAGE. A fost prorector responsabil cu activitatea didactică în mandatul fostului rector, prof.dr. Viorel Munteanu, a fost cooptat în noua echipă a Atenei Elena Simionescu, dar a câştigat şi funcţia de preşedinte al Senatului pe care o ocupă şi în prezent în cadrul universităţii.

Conform CV-ului, înainte de a începe să predea la Iaşi a fost pentru cinci ani clarinetist la Filarmonica din Braşov, cadru didactic şi director al Liceului de Artă din Suceava. În domeniu are o amplă activitate artistică, atât individuală, cât şi colaborare cu diferite filarmonici, participând şi la mai multe masterclassuri de specializare în domeniu.

Conform surselor „Ziarului de Iaşi“ din universitate, în ultimii ani între acesta şi actualul decan a fost o stare conflictuală care s-a lăsat şi cu plângeri la Ministerul Educaţiei Naţionale, în special în privinţa numirii noului director general administrativ, câştig de cauză având chiar Doru Albu.

Contracandidatul acestuia este Aurelian Bălăiţă, de la Facultatea de Teatru. Conform CV-ului, Aurelian Bălăiţă şi-a dat doctoratul în 2006 şi momentan se ocupă de îndrumare doctorat în domeniul Teatru, cursuri de atelier de teatru de animaţie, structuri ale limbajului în teatrul de animaţi, arta mânuirii păpuşii şi marionetei şi regia în teatrul de animaţie.

„Cred că pot ajuta să dezvoltăm în continuare echilibrul între domeniile celor trei facultăţi – muzică, teatru şi arte vizuale. Este responsabilitatea fiecăruia, indiferent de domeniu, să încerce să obţină cea mai înaltă funcţie din universitate dacă simte că îndeplineşte toate criteriile“, a declarat acesta pentru „Ziarul de Iaşi“.

Comentarii