Aventurile reftorului Dodorel pe plaiurile academic înalte

vineri, 08 mai 2020, 01:50
3 MIN
 Aventurile reftorului Dodorel pe plaiurile academic înalte

Neaţa, stimaţi cititori, iată că ne ţinem de cuvânt şi venim astăzi cu informaţii proaspete despre aventura reftorului Dodorel pe plaiurile academice naţionale şi tentativa sa de a doborî un record naţional. 

Mai întâi să facem un scurt ocol şi să punem accent pe observaţia că tupeul său de a candida din nou şi atitudinea de papagal a universitarilor ieşeni – aceşti bravi justiţiari pe feisbuc – ne-au adus în situaţia în care intelighenţia din întreg rotocolul ţării ne arată cu deştele ca exemplu de modoveni mămăligari. Aşadar, zilele trecute s-a făcut adunare mare în rândul profesorimii universitare, iar consorţiile universitare au făcut propuneri pentru a fi desemnate comisiile la nivel naţional care vor alege membrii CNATDCU pentru următorul mandat – 2020-2024. Dodorel al nostru, nici mai mult, nici mai puţin decât că s-a băgat în faţă să fie el preşedintele de selecţie la comisia juridică. Deunăzi s-au afişat listele şi, ce să vezi, nu numai că nu este preşedinte, dar nici măcar membru de rând nu este.

Pentru a înţelege mai bine atitudinea dodorelicească am consultat un specialist psiholog, care ne-a spus că în cazul său avem de-a face cu sindromul Dunning-Kruger, a persoanelor care nu numai că nu sunt capabile să recunoască eroarea, dar se încăpăţânează şi persistă şi sunt în stare să spună că toată lumea greşeşte în afară de ei. Ce să mai spunem decât "Aşa este, Dodorel, ai dreptate, iar comunitatea academică are ceea ce merită".

Trioul doamnelor din educaţie: teze, antiteze şi sinteze

Să rămânem în domeniul educaţiunii. Se spune că de când doamna R. este consilier guvernamental pe probleme de educaţie, deodată s-a revărsat o mare de energie pozitivă asupra oraşului nostru. Numirea cu pricina a avut darul să o dinamizeze pe Madama cu Camelii, rivala de o viaţă a doamnei R, dar şi pe doamna F., şefa profesorimii din judeţ, de la categoria cadeţi, dar cu aspiraţii mai mari.

Până acum, după cum se ştie, doamnele în cauză au păstrat un echilibru şi o oarecare decenţă, practicând doar fenta subtilă şi piedica ascunsă. Dar, cine ştie, vine perioada electorală, iar subiectul educaţiunii va fi pus pe agendă, pentru că economic nu prea este ce spune. Vom trăi şi vom vedea.

Îl va electrocuta fostul ministru Bogdan C. pe Electrician?

Cică se acutizează lupa în partidoiul local între aripa fostului ministru Bogdan C. şi cea a Electricianului. Miza este, fireşte, conducerea filialei locale, orăşeneşti, în condiţiile în care sondajele actuale vorbesc de o intenţie de vot de numai 15%. Fostul ministru propune o resetare a jocului, adică înlocuirea oamenilor aduşi de Peni Hill şi ţinuţi de Electrician şi reconstrucţia filialei. Electricianul nu vrea să recunoască eşecul, dă vina pe vechea guvernare. Se pare totuşi că Bogdan C. punctează mai bine şi va avea câştig de cauză. Doar puţintică răbdare, vom vedea acuşi cine-i mai tare.

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

Comentarii