Aventurile unui hoţ care a furat tot ce i-a picat în mână, de la ţigări, la portofele, motoare şi zurgalăi

sâmbătă, 05 noiembrie 2022, 02:50
3 MIN
 Aventurile unui hoţ care a furat tot ce i-a picat în mână, de la ţigări, la portofele, motoare şi zurgalăi

Un ieșean va ajunge în spatele gratiilor după ce a furat orice i-a căzut în mână. Dacă alți hoți sunt „specializați”, pe lista lucrurilor furate de Florin Luca s-au înscris țigări, portofele, motoare sau chiar zurgălăi. De sf. Parascheva, magistrații Judecătoriei l-au condamnat la închisoare în regim de detenție. Acum, găinarul încearcă să-i convingă pe judecătorii Curții de Apel să-l trateze mai blând.

Luca a fost trimis în judecată în aprilie, la doar două săptămâni după ultima sa lovitură. În noaptea de 25/26 martie, intrase în curtea lui I.P.F. din Podu Iloaiei și profitase de faptul că magazia acestuia nu era încuiată. A furat de acolo un cablu de alimentare, un fai, o pompă de apă, o bară de tracțiune pentru un utilaj agricol, un transformator de sudură, un alternator de Renault și trei motoare de diverse dimensiuni. A doua zi era sâmbătă, zi în care I.P.F. își vizita de obicei proprietatea. La 7.00 dimineața și-a constatat paguba dar nu a anunțat imediat poliția. La plecare, I.P.F. și-a uitat telefonul pe o masă din curte. La acea oră, Luca deja vindea bunurile furate amatorilor de chilipiruri.

Rămas fără „marfă”, Luca și-a mai încercat o dată norocul la trei zile după primul furt, în cursul dimineții. De această dată, magazia lui I.P.F. era încuiată, dar asta nu l-a putut opri pe hoț. A smuls lacătul cu tot cu belciuge și a furat un aparat de sudură, piulițe și șuruburi. La plecare, nu a uitat să fure și telefonul uitat de proprietar. Prejudiciul total cauzat păgubașului a fost de aproximativ 2.000 de lei. După doar două ore de la acest al doilea furt, I.P.F. ajungea din nou la proprietatea sa și constata noua pagubă. De această dată, a anunțat poliția și, încă din jurul orei 15.00 suspectul era localizat.

Procesul lui Luca s-a desfășurat în paralel cu alte trei cauze similare în care acesta era implicat. Într-unul dintre ele este judecat pentru faptul că a furat, în după-amiaza zilei de 30 decembrie 2019, dintr-un Audi parcat pe marginea străzii în Scobâlțeni, trei pachete de țigări, două perechi de ochelari de soare, un compresor auto și un sistem de senzori de parcare. Pentru această faptă, fusese condamnat în primă instanță la un an și 10 luni de închisoare. Un alt furt care l-a adus în fața judecătorilor a fost comis în iulie 2020, când Luca subtilizase dintr-un cabinet veterinar două portofele de damă conținând în total 5.300 de lei. Al treilea dosar vizează un furt comis în noiembrie 2020, în gară. Profitând de faptul că un mic meșteșugar venit la Iași cu marfă dormea într-un tren garat pe linia 1C, i-a sustras doi saci din rafie în care avea 250 de zurgălăi și 15 ceaune și oale metalice. Magistrații Judecătoriei l-au condamnat din nou, la un total de 3 ani și 170 de zile de închisoare, cu executarea în regim de detenție. La această pedeapsă urmează să se adauge și pedepsele pentru furturile ale căror procese se află încă în desfășurare.

Comentarii