Aveți un scris frumos? Concurs de caligrafie cu premii pentru trei secţiuni

vineri, 26 februarie 2021, 02:54
2 MIN
 Aveți un scris frumos? Concurs de caligrafie cu premii pentru trei secţiuni

Ieşenii îşi pot arăta măiestria în arta caligrafiei în cadrul unui concurs organizat de către Muzeul Naţional al Literaturii Române Iaşi. Competiţia face parte din ediţia a III-a a proiectului Caligrafii tematice, anul acesta fiind dedicat Bicentenarului Alecsandri: 200 de ani de la naşterea scriitorului şi diplomatului Vasile Alecsandri, deţinătorul primului premiu internaţional pentru literatură română.

Concursul, organizat în parteneriat cu Asociaţia "Patrimoniu pentru comunitate" Iaşi, este organizat pe secţiuni, în funcţie de vârsta participanţilor. La secţiunea I pot fi trimise lucrări semnate de participanţi cu vârsta cuprinsă între 10 şi 19 ani, secţiunea a II-a se adresează celor cu vârsta cuprinsă între 20 şi 40 de ani, iar la secţiunea a III-a vor putea trimite lucrări persoanele cu vârsta peste 41 de ani.

Cei care doresc să participe la concurs trebuie să copieze caligrafic, pe foi de hârtie A3, A4 sau A5, liniate sau veline, pe o singură parte, fragmente la alegere din scrierile autorului acestei ediţii. Lucrarea trebuie expediată prin poştă sau depusă la secretariatul Muzeului Naţional al Literaturii Române, cu menţiunile Pentru Concursul Caligrafii tematice şi categoria de vârstă până pe 14 iulie, iar in interiorul plicului trebuie inserate datele de contact, nume, adresă, număr de telefon, dar şi instituţia de învăţământ sau profesorul îndrumător dacă este cazul.

Proiectul a fost iniţiat în anul 2018, având drept scop readucerea în actualitate a caligrafiei. Primele două ediţii au fost dedicate scriitorilor Mihail Sadoveanu şi Tudor Arghezi.

La ediţia din acest an vor fi acordate premiile I, II, III şi menţiuni pentru fiecare secţiune, iar lucrările câştigătoare vor fi etalate în cadrul unei expoziţii dedicate Bicentenarului Vasile Alecsandri.

Comentarii