Avocat: Lovitură de teatru în dosarul Chirica-Veranda. Se vor anula probe din dosar?

marți, 20 decembrie 2022, 11:32
2 MIN
 Avocat: Lovitură de teatru în dosarul Chirica-Veranda. Se vor anula probe din dosar?

Lovitură de teatru în cazul perchezițiilor făcute de DIICOT săptămâna trecută la Primărie. Tribunalul a avut de analizat azi primele contestații împotriva măsurilor de control judiciar dispus de procurori. 

Anchetatorii par să fi scăpat din vedere un amănunt ce s-ar putea dovedi decisiv. Șefa Serviciului Juridic din cadrul Primăriei, Cristina Oțeleanu, este și avocat. Or, conform legii, dosarele în care sunt implicați avocați, notari sau alte persoane din sistemul judiciar sunt de competența Curții de Apel, nu a Tribunalului. Ca urmare, dosarele privind măsurile de control judiciar dispuse de procurori urmează să plece spre analiză la Curtea de Apel.

CITESTE SI: Dosarul Veranda-Zămosteanu-Chirica: detalii inedite din interior. Iată legăturile!

Acestă situație ar putea afecta însă și toate acțiunile întreprinse de procurori săptămâna trecută. Astfel, mandatele de percheziție cerute de procurori au fost aprobate de Tribunal, deși dată fiind implicarea Cristinei Oțeleanu, ele ar fi trebuit avizate de Curtea de Apel. În aceste condiții, materialele ridicate de procurori nu vor putea fi folosite de aceștia în anchetă, întrucât perchezițiile nu au fost legale.

„Doamna Oțeleanu este directorul Serviicului juridic din Primăria Iași, dar are și calitatea de  avocat suspendat în cadrul Baroului Iasi. Tribunalul Iași a emis mandatele de percheziție domiciliară cu prea multa ușurință în acest dosar fără să verifice măcar compența materială. Din punctul meu de vedere, toate probele care ar fi fost obținute pe baza madatelor emise de Tribunal sunt lovite de nulitate absolută, Curtea de Apel fiind instanța la care ar fi trebuit să se adreseze DIICOT. Evident, opinia mea este că nici DIICOT nu are nicio competență cu privire la cercetarea unor fapte din materia urbanismului, dar asta este altă discuție”, a comentat Cătălin Boacnă, avocatul Cristinei Oțeleanu.

Comentarii