Bani de drumuri în Golăieşti şi Todireşti

luni, 09 ianuarie 2023, 02:50
1 MIN
 Bani de drumuri în Golăieşti şi Todireşti

Cu 8,43 milioane de lei, Primăria Golăieşti are în plan să modernizeze câteva drumuri locale. Procedura de atribuire a contractului, afişată pe platforma electronică de achiziţii publice, vizează refacerea Drumului Comunal 15 între satele Grădinari şi Cilibiu (3,7 km) şi a trei drumuri săteşti din localitatea Golăieşti, în lungime totală de 2,4 km. 

În prezent, „drumurile prezintă o zestre existentă din balast în grosime medie de 10-15 cm şi au o lăţime a platformei de 5,50-6,00 m”, precizează Caietul de sarcini.

Ofertele sunt aşteptate până pe 23 ianuarie, evaluarea urmând să se facă după componenta financiară (80 la sută) şi după termenul de garanţie suplimentar acordat peste cele 36 de luni obligatorii. După atribuire şi semnarea ordinului de începere, durata contractului va fi de 12 luni.

Ceva mai mulţi bani a pus la bătaie Primăria Todireşti pentru modernizarea de drumuri. Administraţia locală a alocat 9,2 milioane de lei pentru refacerea a 12 tronsoane de drum în lungime de 200 până la 900 m (5,7 km în total) din trei sate: Todireşti, Stroeşti şi Băiceni.

„Structura rutieră actuală este una improprie traficului auto şi circulaţiei pietonale, acestea se desfăşoară anevoios în orice anotimp, nefiind asigurate condiţii minime pentru viaţa şi activitatea locuitorilor”, motivează Caietul de sarcini necesitatea intervenirii pe aceste porţiuni de drum. Anunţurile de participare pot fi făcute până pe 26 ianuarie, iar durata lucrărilor va fi de maxim 12 luni. 

Comentarii