Bani europeni pentru un drum comunal din Comarna

duminică, 29 mai 2022, 23:06
1 MIN
 Bani europeni pentru un drum comunal din Comarna

La trei săptămâni după semnarea contractului de finanţare europeană, Primăria Comarna a scos la licitaţie începând de la 6,5 milioane de lei contractul de execuţie pentru modernizarea unui drum comunal lung de 4,3 km (DC 48), care face legătura între Comarna-Curagău-Schitu Duca. 

Proiectul este unul transfrontalier, finanţat prin Programul Operaţional Comun România-Republica Moldova 2014-2020. Dincolo de Prut, în localitatea Vasilcău, din raionul Soroca (nord-estul Republicii Moldova), aplicaţia vizează tot infrastructura de transport. Din bugetul total de 2,35 milioane de euro, comunei Comarna îi revin 1,2 milioane, din care un milion sunt fonduri nerambursabile, iar la Consiliul Raional Soroca va ajunge celălalt milion de euro, contribuţia locală fiind 142 de mii de euro.

Ofertele pentru modernizarea celor peste 4 km de drum comunal sunt aşteptate până pe 14 iunie. Componenta financiară contează în proporţie de 70 la sută, iar celelalte 30 de procente se vor acorda în funcţie de durata lucrărilor: în întregime, dacă constructorul îşi asumă finalizarea şantierului în doar 3 luni, şi proporţional, până la 10 luni. Ofertele „mai lungi” de atât nu vor fi acceptate. 

 

Comentarii