Bascii au umilit granzii

sâmbătă, 08 februarie 2020, 02:43
2 MIN
 Bascii au umilit granzii

Real şi Barcelona au fost eliminate în sferturile Cupei Spaniei de către Sociedad şi Bilbao

Echipele din Ţara Bascilor au fost protagonistele sferturilor de finală ale Cupei Spaniei. Real Sociedad San Sebastian şi Athletic Bilbao au reuşit să elimine cele două formaţii uriaşe ale Ligii, Real Madrid şi, respectiv, FC Barcelona. Publicul de pe stadionul „Santiago Bernabeu” a trăit momente de uluială când musafirii Realului, bascii de la Real Sociedad au condus cu 3-0.

Cunoştinţele noastre din naţionalele nordice au fost în prim plan. Norvegianul Odergaard a deschis scorul în minutul 22. Zidane a mutat la pauză, Modric înlocuindu-l pe Rodriguez, însă madrilenii tot nu au reuşit să înscrie. Au făcut-o însă oaspeţii, de două ori în decurs de două minute. Suedezul Isak şi-a trecut în cont dubla în minutele 54 şi 56.Trei minute mai târziu, Marcelo a redus din diferenţă, dar Real Sociedad a mai modificat încă o dată tabela în dreptul său. Merino a făcut 4-1 în minutul 69. În minutul 79, Realul a punctat prin Vinicius, dar centralul Antonio Mateu a anulat reuşita după consultarea arbitrajului video. Dramatismul a continuat pe Bernabeu şi doar patru minute mai târziu echipa lui Zidane a reuşit să marcheze încă o dată, prin Rodrygo (introdus pe teren în minutul 76) . De data aceasta, VAR a validat golul şi scorul a devenit 2-4. După la 3-0 şi 4-1, Real Sociedad a trăit cu emoţii finalul partidei. Nacho a înscris al treilea gol al madrilenilor în minutul 90+3, însă a fost prea târziu pentru a trimite partida în prelungiri. Oaspeţii au terminat meciul în inferioritate numerică, după ce Gorosabel a fost eliminat în minutul 90+5 pentru cumul de cartonaşe galbene.

După acest meci, a fost rândul Barcelonei să sufere, de data asta pe stadionul din Bilbao. Athletic a câştigat cu 1-0 printr-un gol marcat în min. 103, de Iñaki Williams, cu largul concurs al închizătorului Busquets. Sferturile Cupei Spaniei au început marţi cu eliminarea deţinătoarei trofeului, Valencia. „Liliecii” au pierdut pe terenul celor de la Granada, scor 1-2. A urmat cea mai mare surpriză din această fază a competiţiei, Mirandés (echipa din liga a două) reuşind să treacă de Villarreal cu 4-2. Conform tragerii la sorţi efectuată ieri, semifinalele vor fi Real Sociedad – Mirandés şi Athletic Bilbao – Granada.

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii