Bătaie la Puşcărie. Un deţinut orb a fost atacat de un condamnat pentru tentativă de omor

vineri, 04 noiembrie 2022, 02:50
2 MIN
 Bătaie la Puşcărie. Un deţinut orb a fost atacat de un condamnat pentru tentativă de omor

Magistrații Judecătoriei ieșene au fost chemați să soluționeze conflictul dintre doi deținuți ai Penitenciarului. Unul dintre ei fusese agresat de celălalt, cazul transformându-se într-un dosar penal.

Silviu Moțoc și Gabi M. erau deținuți în celule învecinate, primul ispășind o condamnare pentru tentativă la omor, iar celălalt, pentru trafic de persoane. Gabi M. a reclamat faptul că în după-amiaza de 2 septembrie 2017, pe când se afla în celula sa, fusese atacat de Moțoc, care venise din celula vecină. Moțoc îl lovise de mai multe ori cu pumnul în zona feței, invocând faptul că Gabi M. ar fi spus ceva despre el. Nevăzător fiind, Gabi M. nu se putuse apăra, fiind salvat din mâinile colegului de detenție de intervenția agentului supraveghetor. Acesta a fost de altfel principalul martor la proces, întrucât colegii de celulă ai lui Gabi M. nu văzuseră nimic. Cu toții au declarat că nu se aflau în acel moment în celulă. Fiind internați în regim deschis, se plimbau prin alte spații.

În aprecierea faptei, judecătorii au luat în calcul faptul că victima avusese nevoie de doar 3-4 zile de îngrijiri medicale. De asemenea, au ținut cont și de declarația lui Moțoc, care precizase că are patru copii minori și că dorește să ajungă cât mai repede acasă, la aceștia. Magistrații au considerat că o pedeapsă cu amenda este suficientă, pentru a nu prelungi privarea de libertate a inculpatului. Moțoc a fost condamnat la o amendă de 3.000 de lei, corespunzătoare unui număr de 200 de zile-amendă. Aceasta va trebui plătită în termen de trei luni sau, la cererea lui Moțoc, în rate lunare eșalonate pe cel mult doi ani. Sentința a fost contestată de ambii împricinați. Curtea de Apel urmează să se pronunțe asupra cazului la mijlocul lunii viitoare.

Comentarii