Bătaie soră cu moartea după o dispută minoră pe şoseaua Nicolina. Totul a pornit de la un pumn arătat prin geam

luni, 14 august 2023, 01:50
2 MIN
 Bătaie soră cu moartea după o dispută minoră pe şoseaua Nicolina. Totul a pornit de la un pumn arătat prin geam

O ceartă în trafic între doi şoferi s-a finalizat cu o bătaie soră cu moartea. Ajunşi în faţa judecătorilor, agresorii au scăpat ieftin, cu simple amenzi penale. Curtea de Apel va da însă ultima sentinţă.

Incidentul s-a petrecut în seara zilei de 14 mai 2019, pe când D.I.R. se afla la volanul unei Dacii, pe şoseaua Nicolina. Între acesta şi şoferul unui Seat roşu, Ovidiu Pelin, a avut loc o neînţelegere. În cursul scurtei dispute din mers, Pelin a ridicat pumnul spre şoferul Daciei, adresându-i totodată şi câteva înjurături. Totul s-ar fi putut încheia atunci, dar după aproximativ 100 de metri, la intersecţia cu bulevardul Poitiers, Pelin a intrat în coliziune cu alt autoturism. Venind din urmă, D.I.R. a oprit şi a coborât din maşină, începând să filmeze scena cu telefonul mobil. Gestul l-a scos din sărite pe Pelin, acesta venind în fugă spre D.I.R. şi lovidu-l cu pumnul în faţă. Bărbatul a căzut, trăgându-l şi pe Pelin după el. În ajutorul acestuia din urmă a intervenit şi pasagerul din Seat, Sebastian Bujor, care a început să-l lovească pe D.I.R. cu piciorul în spate. După ce au considerat că l-au bătut destul, agresorii s-au oprit şi au plecat.

Audiat ca suspect, Pelin a confirmat incidentul, dar a prezentat o altă versiune. Conform acestuia, D.I.R. începuse să râdă pe când filma. Pelin se enevarse pentru că accidentul se petrecuse din cauza lui D.I.R., aşa că s-a dus către acesta, întrebându-l de ce filmează. În acel moment, D.I.R. s-a împins în el, acest gest provocându-l. D.I.R. ar fi fost cel care a iniţiat conflictul, el trăgându-l pe Pelin jos. Bujor intervenise în ajutorul său, pentru că D.I.R. se manifesta agresiv. Imaginile pe care D.I.R. apucase să le filmeze i-au contrazis însă afirmaţiile.

„Faptul că persoana vătămată a coborât din maşină şi a început să filmeze evenimentul care se derula şi în care erau implicaţi inculpaţii, nu poate fi considerat o provocare, care presupune în sensul legii penale o atingere gravă adusă demnităţii unei persoane”, au arătat judecătorii. Aceştia l-au condamnat pe Pelin la o amendă penală de 3.000 de lei, echivalentul a 200 de zile-amendă. În sarcina lui Bujor a fost stabilită o amendă penală de 2.700 lei. D.I.R. solicitase în instanţă acordarea unor daune morale de 10.000 de euro. Magistraţii Judecătoriei au aprobat doar 5.000 de lei. Sentinţa a fost contestată de Bujor, dosarul urmând să fie reanalizat de Curtea de Apel la sfârşitul lunii viitoare. 

Comentarii