Bilanţ după o lună de cursuri: 131 de profesori şi elevi au COVID

miercuri, 14 octombrie 2020, 01:59
2 MIN
 Bilanţ după o lună de cursuri: 131 de profesori şi elevi au COVID

56 de elevi şi 75 de profesori au fost raportaţi până în prezent de către şcoli ca fiind diagnosticaţi pozitiv la testarea Covid-19, în prezent fiind suspendate cursurile faţă în faţă la 13 unităţi şcolare, dar şi în 123 de colective, adică clase sau grupe de elevi. În cursul zilei de ieri opt unităţi şcolare din judeţ au cerut trecerea la învăţarea online pentru mai multe clase, iar o şcoală din Paşcani a cerut trecerea la învăţarea online pentru întreaga unitate. Astfel, Şcoala Gimnazială Specială Paşcani a solicitat trecerea în scenariul roşu după ce trei elevi au fost diagnosticaţi pozitiv.

Totodată, dintre cele 8 unităţi şcolare care au cerut suspendarea cursurilor „faţă în faţă” la nivel de clasă, cele mai multe colective sunt la Şcoala Profesională Gropniţa, unde îmbolnăvirea a doi profesori a dus la trecerea în scenariul roşu pentru 8 clase. Cinci clase de elevi vor trece în scenariul roşu şi la Colegiul Naţional „Emil Racoviţă” din Iaşi, fiind diagnosticat pozitiv un cadru didactic, iar trei clase de la Şcoala Postliceală Sanitară „Grigore Ghica Vodă” vor învăţa online după ce un cadru didactic a fost diagnosticat pozitiv. Câte două clase de la Liceul Tehnologic „D. Leonida” şi Şcoala Gimnazială „B.P. Haşdeu” vor învăţa pentru 14 zile în sistem online, fiind diagnosticate unul, respectiv două cadre didactice.

Alături de aceste şcoli, la Şcoala Gimnazială Ciohorăni o clasă va învăţa în mediul online după ce un cadru didactic a fost diagnosticat pozitiv, iar la Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 24 şi la Şcoala Gimnazială „Georghe Coşbuc” a fost descoperit câte un caz de îmbolnăvire în rândul elevilor, fiind anulate cursurile „faţă în faţă” la clasele din care fac parte acei elevi.

În cursul zilei de ieri s-a dispus şi reluarea cursurilor la mai multe şcoli din judeţ, începând de astăzi, 14 octombrie, urmând ca elevii din zece clase de la cinci şcoli, dar şi toţi elevii de la Structura Şcoala primară Slobozia, comuna Voineşti, să reia învăţarea „faţă în faţă”, iar de pe 15 octombrie alte trei clase sau grupe de elevi de la trei unităţi din judeţ să reia cursurile faţă în faţă. 

Comentarii