„Black Friday”: îmbulzeală şi distrugeri provocate de clienţi!

duminică, 17 noiembrie 2019, 11:31
3 MIN
 „Black Friday”: îmbulzeală şi distrugeri provocate de clienţi!

"Black Friday" înseamnă în limba noastră-i o comoară "Vinerea Neagră", ceea ce nu sună prea bine, din cauza ştirilor despre accidente, gen "Vinerea neagră pe şoselele patriei!". Românii au luat ziua de preţuri reduse de la americani, au turnat în ea apă şi au înmulţit-o ca pe ciorbă, încât ne-am pomenit cu sumedenie de vineri negre; alatăieri ieri a fost prima tură de "Black Friday", aşadar venim cu informaţii:

laugh La bufetul din Consumatori "Black Friday" a început la 17.00, cu reduceri la vinuri şi tării; sătenii au aşteptat deschiderea încă din zori, iar la 17.00 fix s-au împins atât de tare în uşa localului, încât acesta s-a prăbuşit cu zgomot, într-un nor imens de praf; printre dărâmături, ei au văzut, sclipind, cioburile de sticle şi damigene, care în urmă cu câteva clipe fuseseră întregi şi pline. Cercetătorii declară că în zona respectivă se semnalează vibraţii ale pământului, ca un seism de mică intensitate; primarul spune că e de la sătenii rămaşi pe uscat, cărora le tremură mâinile.

cheeky Şi bufetul din Machitori a fost dărâmat de localnicii furioşi, care s-au repezit, atraşi de panoul "Reduceri de până la 90 la sută!" pus la intrare. Furia lor a izbucnit după primele opt pahare, când au aflat că toate produsele sunt mai ieftine cu doar un ban la litru; explicaţia oferită de patronul Marian Suzetă, cum că şi o reducere de un ban se încadrează în "până la 90 la sută", a turnat alcool peste foc.

                                                        wink        blush         surprise

frown Al treilea local demolat a fost cel din Puturoşi, în care s-au strâns, plini de speranţe, consumatorii localităţii, atraşi de anunţurile lipite pe garduri: "De Black Friday, cu 50 la sută mai puţin!". Scandalul a început când un domn atent la fata de la bar, care turna din sticle în cilindrul gradat, apoi în pahare, a strigat: "Trădare, fraţi clienţi! Ne-a pus la toţi cu 50 la sută mai puţin!". Patronul Mihael Burete a explicat că exact asta scria pe afişe, fiind vorba despre o campanie de combatere a consumului în mediul rural; nimeni nu ştie nimic despre soarta lui, deşi nişte babe zic că i-au văzut pielea jupuită pusă la uscat pe un gard.

frown Fără legătură cu Black Friday, amintim că şi bufetul din Pârdalnici a fost distrus de localnici: s-a întâmplat duminica trecută, când sătenii au fost la vot de dimineaţă, să prindă după aia loc la masă, şi au fugit spre local, unde au văzut anunţul "În intervalul orar 07.00 – 21.00, sunt interzise comercializarea şi consumul de băuturi alcoolice pe o rază de 500 de metri faţă de secţiile de votare!". Unii cred că, totuşi, oamenii n-au vrut să distrugă bufetul, ci doar să-l mute la 501 metri de secţia de votare.

Comentarii