Bogdan Bârleanu a scos la licitaţie două tablouri pentru a veni în ajutorul refugiaţilor

marți, 01 martie 2022, 02:50
2 MIN

Pictorul ieşean Bogdan Bârleanu a donat două tablouri, a căror valoare este estimată la aproximativ 1.000 de euro fiecare, pentru ajutorarea celor care fug din calea războiului din Ucraina, lucrările fiind scoase la licitaţie de astăzi, 1 martie, iar banii obţinuţi urmând să fie donaţi pentru achiziţionarea celor necesare ucrainienilor ajunşi în România.

„Profund impresionat de tragedia războiului care a dezrădăcinat mii de nevinovaţi şi i-a adus departe de familii, de casele lor, de părinţi, ofer prin intermediul prietenilor de la Ziarul de Iaşi, voce distinctă şi valoroasă în peisajul jurnalistic românesc, două tablouri cu scopul de a fi scoase la licitaţie. Suma rezultată de la cei care, cu inimă mare şi profund ataşaţi ideii de ajutorare a celor aflaţi la grea încercare, va fi donată în integralitate fondului de ajutorare a refugiaţilor”, a explicat pictorul Bogdan Bârleanu.

Cele două tablori poartă numele de „Flori uscate”, licitaţia pentru acesta pornind de la 3.500 de lei, şi „Iarna în Iaşi”, preţul de pornire a licitaţiei fiind de 4.000 de lei. Cei interesaţi să achiziţioneze tablourile pot licita telefonic, contactând Ziarul de Iaşi la numărul de telefon 0232.271.271, în intervalul orar 09.00 – 17.00.

Datele de contact şi suma licitată vor fi înregistrate pentru fiecare persoană care licitează, urmând ca persoana sau persoanele câştigătoare să fie contactate ulterior.

Pictorul Bogdan Bârleanu (n. 21.10.1954) este doctor în arte vizuale sub îndrumarea academicianului Răzvan Theodorescu, membru al Uniunii Artiştilor Plastici din 1979 şi cetăţean de onoare al Iaşului din anul 2019.

Pictorul ieşean are peste 30 de expoziţii personale în ţară şi în străinătate, are realizate lucrări de artă monumentală (exemplu: Mozaicul de la Podu Roş, dar şi o frescă şi un mozaic în Belgia), iar picturile sale se află în colecţii din peste 30 de ţări. Pictorul a primit numeroase distincţii în cei peste 40 de ani de activitate, atât în ţară, dar şi în străinătate, fiind totodată, din 2002, Cavaler al Ordinului Naţional „Pentru Merit”.

Cei care îşi doresc să sprijine demersul umanitar pot licita pentru cele două tablouri, „Flori uscate” şi „Iarna în Iaşi”, telefonic, pe numărul redacţiei Ziarul de Iaşi: 0232.271.271, în intervalul orar 9.00 – 17.00.

Comentarii