Bolnavii şi medicii catolici din Dieceza de Iaşi pleacă sâmbătă în pelerinaj la Cacica

joi, 11 mai 2023, 01:50
2 MIN
 Bolnavii şi medicii catolici din Dieceza de Iaşi pleacă sâmbătă în pelerinaj la Cacica

Episcopia Romano-Catolică din Iaşi a anunţat că şi în acest an, pe 13 mai, va fi organizat un pelerinaj al bolnavilor şi al personalului medical din Dieceza de Iaşi către sanctuarul catolic de la Cacica. Conform informaţiilor furnizate de episcopie, deplasarea de sâmbătă, 13 mai, este organizată de către Oficiul pentru Pastoraţia Sanitară al Episcopiei Romano-Catolice din Iaşi, Serviciul de Îngrijire la Domiciliu al Centrului Diecezan Caritas, Oficiul pentru Pelerinaje, sanctuarul de la Cacica şi parohiile din Dieceza de Iaşi.

Pelerinajul are loc pentru a marca Ziua Mondială a Bolnavului, celebrată în toată lumea catolică din 1992, care presupune marcarea unei zile prin rugăciuni pentru bolnavi şi pentru cei care-i îngrijesc.

„Din dispoziţia PS Iosif Păuleţ, pentru a da continuitate iniţiativei marcării Zilei Bolnavului la nivel diecezan, ziua celebrării ei are ca referinţă sărbătoarea apariţiei Sfintei Fecioare Maria la Fatima, iar locul este Sanctuarul Sfintei Fecioare Maria de la Cacica. A devenit deja tradiţie ca în această zi bolnavii să nu fie însoţiţi doar cu o rugăciune, ci să fie purtaţi în pelerinaj spre Cacica, spre Sanctuarul Maicii Domnului. Fecioara Maria de la Cacica adună în jurul ei pe cei bolnavi şi pe cei care îi îngrijesc pentru a cere vindecarea şi capacitatea de a primi cu credinţă povara grea a durerii”, au transmis reprezentanţii episcopiei.

Conform acestora, au invitat la acest pelerinaj, alături de bolnavii care vor fi ajutaţi de episcopie pentru a se deplasa, şi personalul medical catolic din Dieceza de Iaşi, de la medici, la asistenţi, personal auxiliar sau voluntari. Programul este stabilit astfel încât la Cacica să se ajungă la ora 09.30, până la ora 13.00 fiind programate mai multe ceremonii religioase, iar de la 14.00 are loc o ultimă slujbă, de binecuvântare a bolnavilor, o oră mai târziu fiind programată plecarea spre casă. 

Comentarii