Butoane româneşti pentru Facebook 2018!

vineri, 12 ianuarie 2018, 09:02
3 MIN

* De obicei, ianuarie e o lună moartă, fiindcă oamenii nu mai au bani după Sărbători, deci stau şi se gândesc la anul care a trecut; aşa au apărut, de-a lungul vremurilor, retrospectivele, bilanţurile, privirile îndărăt şi toate statisticile despre ce s-a întâmplat mai bun sau mai rău în anul precedent. Un fel de "Dacă doriţi să revedeţi: selecţiuni din programul de Revelion". Corespondenţii noştri ne-au informat, printre altele, care au fost, de Sărbători, cele mai consumate soiuri de vin: Bidoană de ţară, Petească (la pet, adică), Expirat de magazin, Botezată de bufet, Frăguţă de la socri, Lămâioasă de regiune (cu variantele Oţetească şi Borşească Albă), Vin de taburet (aduce la gust cu vinul de masă şi vinul de şifonier) şi Ieftinul de regiune inferior. Unii spun că ar fi fost şi câteva soiuri de vin second-hand, dar nu credem până nu gustăm.

* Luna decembrie, poate că vă mai amintiţi, ne-a adus veşti bune din domeniul IT; se pare că ianuarie vine cu ştiri la fel de îmbucurătoare: acelaşi specialist vasluian care a inventat emoticoanele care fac semne porcoase sau ameninţă cu bărdiţa a realizat şi un set de noi butoane de Facebook uşor de instalat, care vor permite utilizatorilor să-şi exprime mult mai precis poziţia şi sentimentele. Pe lângă clasicele Like, Share şi Comment vor exista în curând şi butoanele "Mă doare la bască", "Să mori tu?", "Cât ai băut înainte de postare?", "Dai şi tu ceva?", "Cu cât te plăteşte Soros?" sau "Nu mă mai bateţi la cap cu tâmpenii!". Pe lângă vechea cerere de prietenie, noua aplicaţie va avea şi un buton pentru cerut duşmănie.

* Deşi de-abia am trecut de Bobotează, condiţiile de deplasare sunt prielnice, nefiind zăpadă şi gheaţă (spre disperarea celor care câştigă din deszăpeziri). Cei mici se pot bulgări doar cu bulgări de pământ, iar pe derdeluş pot juca doar şotron, bâza, leapşa ori jocuri pe tabletă, dar cei în vârstă sunt bucuroşi că nu alunecă. Există şi excepţii: alaltăieri, domnul Pandele Tampon, 92 de ani, a plecat spre magazin şi a alunecat pe coaja de banană zvârlită de un nesimţit. După zece paşi a mai alunecat o dată, însă pe grăunţele aruncate porumbeilor din parc. Ieşit din magazin a alunecat a treia oară, pe un ştrudel cu mere căzut din mânuţa unui copil. În bloc a alunecat de câteva ori, fiindcă femeia de serviciu spălase pe jos cu prea mult detergent, iar când a ajuns în faţa uşii sale şi a dat să intre s-a împiedicat în covoraşul de picioare. De unde rezultă că, deşi zăpadă nu-i, bucuriile iernii se află printre noi! Un sfârşit de săptămână vesel să avem cu toţii!

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii