Tremurând pentru Ucraina:

Cabinetul de miniștri al Olandei propune solidaritate prin termostat cu Ucraina

sâmbătă, 02 aprilie 2022, 17:18
2 MIN
 Cabinetul de miniștri al Olandei propune solidaritate prin termostat cu Ucraina

Haga – “Setează termostatul din casă la 17 grade și mai trage pe tine un pulover, în semn de solidaritate cu Ucraina”. Cabinetul de miniștri al Olandei a luat în considerare posibilitatea de a face acest apel, în timpul consultărilor privind pachetul de măsuri în ce privește puterea de cumpărare. Pentru o campanie de dezvoltare durabilă, dușurile mai scurte (sau mai rare) și o temperatură mai scăzută setată la boilerul de încălzire centrală sunt unele dintre recomandările serios discutate de miniștrii olandezi.

Acest lucru este evident din notele și memorandumurile publicate luna trecută cu privire la ajustarea puterii de cumpărare. Oficialii au transmis ministrului Kaag (Finanțe) apelul de a reduce considerabil încălzirea, înaintea unei discuții pe care acesta a purtat-o cu partidele din coaliție VVD, D66, CDA și CU și care viza, printre altele, măsurile pe care le poate lua Olanda pe termen scurt în legătură cu puterea de cumpărare și prețul ridicat al gazelor.

"Faceți apel la toată lumea să seteze încălzirea la 17 grade și să se îmbrace mai gros", îi sugerează oficialii lui Kaag. Ei fac legătura cu războiul: "Solidaritate cu Ucraina".

Cu toate acestea, un apel pentru setarea termostatului la un nivel atât de scăzut nu va fi transmis. Ministerul Economiei și Climei va demara sâmbătă o campanie cu sfaturi practice pentru economisirea energiei.

Ideea este de a oferi oamenilor recomandări concrete, scriu oficialii: "Stabilirea unui standard funcționează bine aici". Aceștia citează, de asemenea, o serie de exemple: "Reglați boilerul la 60 sau 70 de grade în loc de 80/90 de grade, reduceți încălzirea cu 2 grade, faceți un duș de maximum 5 minute sau faceți-l mai rar".

Funcționarii publici văd potențialul, vorbesc despre o "abordare promițătoare" și cred că toată lumea va fi fericită să participe: "Pentru că oamenii o pot realiza cu ușurință, sunt motivați și interesele colective și individuale sunt egale".

În acest moment, sunt asigurați olandezii, nu se pune vorbi despre o problemă acută cu gazele. Datorită iernii blânde, stocul de gaze al Olandei este relativ plin. Însă cabinetul de miniștri se gândește la aceste măsuri pentru a se asigura că și iarna viitoare olandezii vor avea suficiente resurse pentru încălzire.

Sursa: De Telegraaf

Comentarii