Calde şi reci în fotbalul ieşean

marți, 16 noiembrie 2021, 02:43
2 MIN
 Calde şi reci în fotbalul ieşean

 

De la juniorii Politehnicii din Liga Elitelor, la fetele de la Navobi

Echipele de juniori ale Politehnicii Iaşi au avut comportări diferite în etapa a II-a a play-out-ului Seriei Est a Ligii Elitelor.

Juniorii mari s-au impus cu scorul de 3-2 la Clinceni, în faţa celor de la Academica. Formaţia pregătită de Adrian Kerezsy a acumulat astfel 13 puncte şi a urcat pe locul III al clasamentului unei grupe cu şase echipe, la egalitate de puncte cu ocupanta poziţiei a IV-a.

Juniorii sub 17 ani au suferit o nouă înfrângere la scor, 1-6 la Botoşani, Gruparea antrenată de Adi Cotan a rămas astfel pe locul V, penultimul, cu nouă puncte şi 59 de goluri primite în cele 13 meciuri disputate în acest sezon.

În ambele campionate sunt două serii de 12 echipe, care joacă în play-off şi play-out.

La juniori sub 16 ani nu au fost demarate meciuri în faza a doua a campionatului, cu o serie de zece echipe şi patru de 12. Reamintim, la finalul sezonului regulat, Poli, antrenată de Liviu Moldovan, s-a clasat în subsol, cu trei puncte, tot atâtea câte au Alma Sibiu şi “lanterna” Seriei I, LPS Iaşi.

La fotbal feminin, în ultima etapă a turului Seria I a Ligii a II-a, Navobi Iaşi s-a impus în deplasare cu 7-0 în faţa Atletic Onix şi a încheiat anul pe locul II, cu 18 puncte. Clasată în campionatul trecut pe ultimul loc, Navobi are acum şase victorii şi două înfrângeri. Una, cu Vulpiţele Galbene Roman, fără să joace, pentru că se spune că nu a avut legitimaţiile jucătoarelor, alta, acasă, cu AFK Csikszereda Miercurea Ciuc. Pe primul loc se află Miercurea Ciuc, cu 24 de puncte. Roman este pe poziţia a III-a, tot cu 18 puncte, dar cu un golaveraj mai slab decât ieşencele. Pe IV este Selena Constanţa, cu 15 puncte, iar de la locul V la IX sunt grupări care au între 8 şi 2 puncte.

Reamintim, formaţia Navobi, manageriată de Adrian Ambrosie, a primit circa 70 000 de euro de la Consiliul Local Iaşi în acest an. Adică mai mult decât dublu decât suma încasată în 2021 de campioana României, Olimpia Universitatea Cluj, de la municipalitatea condusă de Emil Boc, ardelencele, care au şi o echipă în eşalonul doi, beneficiind de nici 30 000 de euro. Clubul din Roman a anunţat că în sezonul trecut a avut un buget anual de 10 000 de euro, iar cel din Harghita a estimat cheltuielile turului la 7 000 de euro.

Comentarii