Campanie a Universităţii de Ştiinţele Vieţii: vizite gratuite la medic pentru animalele de companie

marți, 08 noiembrie 2022, 02:50
2 MIN
 Campanie a Universităţii de Ştiinţele Vieţii: vizite gratuite la medic pentru animalele de companie

Pentru al doilea an la rând, Facultatea de Medicină Veterinară de la Universitatea de Ştiinţele Vieţii „Ion Ionescu de la Brad” din Iaşi (USV), oferă consultaţii gratuite pentru animalele mici, de companie. 

Aceştia derulează o campanie dedicată prevenţiei, argumentând că, adesea, profilaxia este mai importantă decât tratamentul ulterior în cazul câinilor sau pisicilor. Campania se numeşte „USV CU Tine”, se va derula în perioada 14 – 25 noiembrie, accesul se face pe bază de programare la numerele de telefon 0752310672, 0232407362, iar pentru vaccinare la 0232407330.

La Compartimentul de Urgenţe ieşenii vor găsi cadrele didactice ale USV, cât şi doctoranzii sau medici veterinari, iar toată activitatea va fi desfăşurată în mod gratuit.

„Clinica de Boli Infecţioase va oferi imunizare prin vaccinarea câinilor şi pisicilor, Clinica de Boli Parazitare va efectua un screening pentru paraziţi intestinali, Clinica de Medicală împreună cu Serviciul de Cardiologie şi Serviciul de Neurologie vor efectua un screening pentru depistarea insuficienţei renale, a sindromului de disfuncţie cognitivă, a hipertensiunii arteriale la animalele geriatrice. În plus, se va desfăşura şi o evaluare a pacienţilor diagnosticaţi cu epilepsie idiopatică, a pacienţilor cu probleme dermatologice şi a celor cu patologii oftalmice”, a declarat conf.dr. Mihai Musteaţă, coordonatorul Compartimentului de Urgenţe din cadrul Facultăţii de Medicină Veterinară.

Pentru cardiologie, oftalmologie, neurologie, uro-nefrologie şi dermatologie vor fi realizate consultaţii de specialitate, analize de laborator şi teste de specialitate.

Consultaţiile, testele de specialitate, analizele de laborator, deparazitările şi vaccinările vor fi efectuate sub titlu gratuit – costurile fiind suportate de partenerii economici ai campaniei. Pe parcursul celor două săptămâni de campanie, vor putea beneficia de servicii gratuite aproximativ 300 de animale de companie. 

Comentarii