De Business

Punem punctul pe știi

Campanie de strângere de fonduri pentru un centru multifuncţional de terapie pentru persoanele cu autism

luni, 12 aprilie 2021, 01:10
2 MIN
 Campanie de strângere de fonduri pentru un centru multifuncţional de terapie pentru persoanele cu autism

Asociaţia «Surâsul Albastru» din Iaşi vrea să deschidă un centru multifuncţional de terapie pentru persoanele diagnosticate cu autism, investiţie care se ridică la suma de 100.000 de euro. 

Orice persoană fizică poate redirecţiona 3,5% din impozitul pe venit pe care l-a plătit statului în anul anterior pentru ca această dorinţă a asociaţiei ieşene, licenţiată de către Ministerul Municii şi Protecţiei Sociale ca prestator de servicii sociale de terapie pentru copiii diagnosticaţi cu autism, să se concretizeze. Campania «Construim împreună Casa Albastră» se desfăşoară în perioada 2 aprilie – 25 aprilie, în parteneriat cu Palas Mall. Mai exact, prin completarea formularului 230 şi redirecţionarea a 3,5% din impozitul pe venit către «Surâsul Albastru» se poate pune umărul la înfiinţarea centrului care va oferi 210 metri pătraţi de spaţiu amenajat şi dotat, 12 locuri de muncă pentru tinerii absolvenţi şi 9.000 de ore de terapie pe an pentru 50 de copii.

Cititi si: Centric Iaşi a dezvoltat o aplicaţie de realitate virtuală pentru terapia copiilor cu autism

Centrul multifuncţional de terapie va oferi, printre altele, servicii de evaluare psihologică, terapie cognitiv-comportamentală, activităţi psihomotrice, consiliere pentru familie, activităţi de socializare, dar şi programe nutriţionale, kinetoterapie, logopedie. De asemenea, se va concepe un plan personalizat pentru fiecare persoană ce beneficiază de servicii de terapie. Asociaţia «Surâsul Albastru» a fost fondată în urmă cu aproape 7 ani, în acest timp oferind 36.000 de ore de terapie unui număr de peste 300 de copii cu tulburări de spectru autist. 

Comentarii