Care a fost orașul cel mai fierbinte din țară în ultimele două săptămâni

miercuri, 11 august 2021, 13:56
1 MIN
 Care a fost orașul cel mai fierbinte din țară în ultimele două săptămâni

Ultimele două săptămâni au fost printre cele mai calde din acest secol în România și maximele au depășit în cinci zile +40 de grade, culminând în două zile, cu +41 de grade.

În România au fost caniculare 15 dintre ultimele 16 zile, maximele depășind +35 de grade zi de zi între 26 iulie și 10 august, cu excepția zilei de 6 august când nu au fost nici +32 de grade. În cinci zile au fost peste +40 de grade și în două dintre aceste zile, primele două din august, maximele au fost de peste +41 C: +41,1 la Calafat și +41 la Giurgiu.

Au fost peste +40 de grade în locuri precum Calafat, Giurgiu, Bechet, Zimnicea, Alexandria, Turnu Măgurele, Băile Herculane, București și Oltenița.

Și nopțile au fost extrem de calde, mai ales în sud și sud-est. La început de august au fost nopți în care minimele nu au scăzut sub 26 de grade la Sulina, disconfortul termic fiind ridicat.

Noaptea de 2 august a fost neobișnuit de caldă și la munte unde nici la stațiile meteo de la peste 2.000 m alt nu au fost sub +10 grade. La Brașov minima a fost de +18, iar la Întorsura Buzăului, +17.

Calafat a fost polul căldurii, fiind în peste jumătate dintre ultimele 17 zile localitatea unde a fost cel mai cald în țară.

Aflați amănunte de pe hotnews.ro.

Comentarii