Care-i treaba cu ruşinile alea de semnături ale rectorilor onorabili

marți, 30 ianuarie 2018, 02:50
3 MIN
 Care-i treaba cu ruşinile alea de semnături ale rectorilor onorabili

Mare ruşine pentru educaţiunea românească, dar şi pentru mulţi rectori foarte onorabili de universităţi din Iaşi sau din ţară, doi-trei fiind, cum ştiţi, chiar din Iaşi, să ajungă în situaţiunea umilitoare de a susţine cu semnătura lor un agramat pentru cea mai înaltă funcţie din stat din domeniul învăţământului: cea de ministru.

 Asta e viaţa, zic unii! Asta nu mai e viaţă, zic însă alţii, şi vin şi cu amănunte despre cum s-a ajuns aici. Treaba zice-se că ar fi stat cam în felul ce urmează. După propunerea cu rectorul bocovinean, cică în PSD ar fi început atacul asupra lui, căci socoteala sudiştilor era alta. Iar caseta cu bâlbâiala şi „pamblica“ tot pe filiera asta a ajuns la presă.

Când au văzut atacul, cică şeful Conţilului Naţional al reftorilor, fostul menistru Câmpeanu, şi fostul pupil al Androneascăi, Costoiu, fost ministru şi el,  şi care acum îi e duşman de moarte lui Cati pentru că a fost băgat în caca de aceasta în dosarul „baza Cutezătorii“, ar fi început mobilizarea ca nu cumva bocovineanul să fie buşit în comisii, din cauza agramatismelor, dar dând de fapt satisfacţie taberei adverse.

Cei doi cică au luat la sunat fiecare rector din ţară în parte, ca să semneze o scrisoare de susţinere, spunându-li-se că alternativa, şi asta chiar aşa era, este revenirea lui Cati, despre care toţi ştiau că e o variantă horror. Şi uite-aşa s-a semnat scrisoarea cu pricina, inclusiv de oameni care aparent nu ar fi avut nici un motiv vreodată, precum rectorii ieşeni de la fabricile de ingineri sau de doctori, rectori care nici nu vor să audă de Cati. Restul, evident, e can-can universitar…

PS: Una scurtă dar vioaie şi despre noul menistru educativ, dacă tot veni vorba de el. Spun personagii din branşă care predau şi pe la universitatea bocovineană că acolo toată lumea ştie mercurialul acestuia, la avansări. Zice-se că totul numai direct cu el se discută şi se aranjează, iar postul de şef de lucrări e 10.000 de coco, în timp ce cel de profesor e 50.000 de coco, tarife nenegociabile. Of, of, ce păcat că posturile de secretari de stat la educaţiune s-au negociat deja, la partid!

Ultima misiune a ministrului ieşean?

La final, una scurtă dar vioaie şi despre ieşeanul de la Giustiţiune. Cum s-a auzit deja pe surse, cică acestuia i-ar fi fluierat demiterea pe la ureche la formarea noului guvern. Motivul era acela că Dragnea voia să dea doar trei ministere lui Tăriceanu, că aşa a fost înţelegerea, iar Tudorel nu era membru, dar era asumat de Tăriceanu, iar cu el erau patru.

Acesta a motivat însă că e asumat de el, dar e folosit de toţi pentru a pune Justiţia cu botul pe labe, aşa că nu se pune la socoteală. Nu ştim cu ce înţelegeri s-au terminat discuţiile, dar ştim cu ce concluzii: Tudorel a rămas în Guvern. Unii prognostichează deja că negocierea ar fi fost pe victoria totală a penalilor contra Justiţie, iar ieşeanul ar fi primit un nou ordin, ca şi condiţie de a rămâne, să înfigă el ultimul cuţit. Staţi deci pe fază, că vedem curând dacă va fi sau nu până în prăsele!

                                                        **** PONT ****
Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

Comentarii