Case cu pereți din sticlă – eleganța sublimă

joi, 24 martie 2022, 02:51
4 MIN
 Case cu pereți din sticlă – eleganța sublimă

Spațiile moderne au început să devină din ce în ce mai mult, o interacțiune între structură, peisaj și cei care locuiesc în ele. Sunt spații libere care facilitează o relație armonioasă cu natura. Casa modernă actuală este o combinație reusită între personal, estetic și natural. O opțiune excelentă pentru a îndeplini acest deziderat îl reprezintă pereții de sticlă, element de design extrem de versatil.

 

Mare parte din proiectele de design interior contemporan cuprind secțiuni realizate integral din sticlă, din pereți de sticlă transparentă sau colorată, din uși glisante sau mobile de sticlă. Este cunoscut faptul că sticla este un material incredibil de versatil, ceea ce permite folosirea ei în nenumarate feluri. Compartimentările din sticlă lasă loc luminii naturale să pătrundă în interior, oferind idei elegante, creative și funcționale pentru a pune în valoare designul de interior sau pentru a înfrumuseța pereții exteriori ai casei.

Spații interioare pline de lumina naturală – Lumina naturală este bună nu numai pentru starea noastra de spirit, dar și pentru cea financiară și globală.
Prin utilizarea pereților de sticlă, interioarele sunt mult mai sănătos luminate pentru mai mult timp, ceea ce pe termen lung înseamnă o scădere considerabilă a facturii la electricitate, contribuind astfel la un mod de viață sustenabil, care face bine planetei. Acest lucru este aplicabil atât spațiilor rezidențiale, cât și spațiilor comerciale.

Reconectarea cu natura – Legătura dintre interiorul și exteriorul spațiului tău de locuit este esențială pentru un mod de viață sănătos. Sunt studii științifice care atestă acest lucru, iar utilizarea unor pereți de sticlă de mari dimensiuni care unesc terasa sau grădina de living, dining sau chiar dormitor reprezintă o soluție excelentă. Același lucru este valabil și în cazul compartimentărilor din sticlă.

Ventilație naturală – Acest subiect este extrem de important, dar adesea trecut cu vederea. Cum pereții de sticlă exteriori oferă posibilitatea de a deschide complet interiorul și a lăsa aerul să intre, oferind astfel un sistem de ventilație natural.

Ideal pentru familii numeroase – Copiilor mici le place să se joace afară, mai ales vara, iar ca parinte nu-i poți supraveghea tot timpul. În funcție de structura casei și planul proprietății, pereții de sticlă sunt o soluție de luat în calcul.

Pereții exteriori de sticlă, element de design funcțional – În timp ce pereții interiori din sticlă sunt soluția perfectă pentru crearea senzației de spațiu, pentru extinderea vizuală a interiorului, pereții de sticlă exteriori reprezintă o soluție cel puțin interesantă pentru crearea unor spații contemporane, moderne și utile, în care natura este lăsată să facă parte din spațiul de locuit.
Amplasat corect, un sistem de perete de sticlă poate transforma complet o cameră, poate aduce natura înăuntru fără a compromite confortul interior.

Grădinile interioare și terasele pot fi legate cu ușurință de interiorul casei prin intermediul pereților mobili din sticlă cu sau fără ramă, putând admira natura indiferent de momentul zilei sau de anotimp. Pentru claritate și transparență totală se poate utiliza geamul ultraclear, iar pentru a spori senzația de intimitate și pentru o pată de culoare se pot folosi pereții din sticlă colorată în masă.

Utilizarea copertinelor din sticlă pentru terasele aflate la etajele superioare dau senzația de spațiu luminos, mărit virtual. Pereții realizați integral din sticlă, în funcție de înălțimea acoperișului, cu accente de lemn în designul interiorului, cu spații bine ascunse prin mici secrete arhitecturale sunt o altă soluție eficientă pentru spațiile deschise.

Camera însorită – Sunroom – Pentru a profita de priveliștea oferită de zona în care locuiești și pentru a aduce natura în casa ta, o cameră însorită, realizată cu pereți de sticlă din podea până în tavan și cu plafoane din sticlă, poate fi alegerea potrivită pentru tine. Această cameră a soarelui este, în același timp, o cameră de zi, un solar, o terasă și poate fi realizată în proporție de 70-90% din sticlă, iar locul în care decizi să o amplasezi determină și tipul de sticlă pe care îl vei folosi.
O cameră insorită, realizată din sticlă de cea mai bună calitate, poate crește valoarea casei tale și se poate dovedi a fi locul favorit pentru întâlnirile cu prietenii sau pentru petreceri.

Inspirație japoneză cu uși de sticlă – Există nenumarate posibilități atunci când alegi să folosești pereții exteriori de sticlă; de la pereți glisanți, care sunt ascunși în perete, la pereți din sticlă pliabilă, care fac legătura între living și terasă, până la pereți realizați integral din sticlă, de la parter până la etajul superior.
Toate își au inspirația în stilul japonez de design interior, caracterizat prin simplitate, minimalism, ordine, liniște și comuniune cu natura. Ecranul sau panoul japonez autentic se numește Shoji și este un element de design esențial în casele japoneze.

Astfel, dincolo de clasica ușă glisantă, care se deschide spre terasă sau grădina interioară, există multe sisteme moderne care folosesc pereții mobili din sticlă transparentă, panouri decorative din sticlă colorată și compartimentări originale din sticlă, în multe proiecte de arhitectură, care dau senzația că te afli tot timpul în mijlocul naturii.

 

 

Comentarii