Cât costă să închiriezi o mașină în Iași? Ofertele de iarnă în acest an pentru o vacanță

vineri, 23 decembrie 2022, 02:50
3 MIN
 Cât costă să închiriezi o mașină în Iași? Ofertele de iarnă în acest an pentru o vacanță

Serviciul de închirieri auto devine din ce în ce mai popular pintre români. Ieșenii care își doresc să plece în vacanță de Crăciun sau de Revelion, alături de familie sau prieteni, sau cei care pur si simplu au nevoi stringente si nu pot dispune de mașina proprie, au vaste opțiuni atunci când vine vorba despre închirierile auto din oraș. Dacă nu deții o mașină personală sau pur și simplu nu vrei sa pierzi timp și bani pe alte mijloace de transport ca trenul sau microbuzul, închirierea unei mașini poate fi cea mai avantajoasă alegere prinvind comfortul.

Pe paginile de Facebook, site-urile firmelor sau cele cu anunțuri, ieșenii pot intra pentru a căuta ceea ce au nevoie pentru a închiria o mașină. Privind prețurile, ieșenii trebuie să știe că acestea diferă de la o marcă de mașină la alta  sau de clasa mașinii.

Cât te costă astfel de servicii?

Ofertele sunt la tot pasul în această perioadă. Pentru o vacanță în perioada Crăciunului, cu preluare și predare a mașinii din centrul Iașului sau de la Aeroport, prețul pleacă de la aproximativ 50 de lei pe zi și ajunge la 150 de lei. Cele mai ieftine mașini sunt marca Logan, la care pentru o vacanță de șapte de zile prețul unei închirieri ajunge la un total de 350 de lei. Pentru o familie există opțiunea de a închiria mașini cu șapte locuri, cu un portbagaj generos, însă prețurile sunt și ele pe măsură: tot pentru o săptămână închirierea unei mașini poate ajunge între 1200, chiar 1500 de lei. Pentru site-urile firmelor ieșenii completează date precum locul, ora și ziua de preluare și de predare a mașinii, urmând automat să li se facă ofertele de unde pot alege. Pe alt site prețurile sunt mai ridicate, mașinile fiind mai scumpe. Prețurile pornesc de la 190 de lei pe zi, pentru un Toyota AIGO, clasa A, iar închirierea unui Mercedes GLE costă aproximativ 930 de lei, preț redus de la 1500 de lei.

Pentru un buget mai mic, închirierea de pe site-urile de anunțuri precum OLX este o alegere potrivită dacă nu ești dispus să cheltui atât de mulți bani pe o mașină închiriată. Majoritatea prețurilor pornesc de la 50 de lei pe zi, însă cele mai multe se găsesc la prețul de 100 de lei. „Închiriez autoturism Volkswagen Polo 1.4 TDI Comfortline din 2007. 100 RON pe zi”, se arată într-un anunț. Totodată, și mașinile de familie cu șapte locuri costă mai puțin. „Ziarul de Iași” a găsit o postare pe Facebook cu închirieri de autoturisme cu șapte locuri la prețul de 100 de lei pe zi pentru un Ford, și 180 de lei pentru o mașină Volskwagen Caddy în această perioadă. Cele mai scumpe închirieri pe OLX se găsesc la prețul de 250 de lei pe zi, pentru mașinille 4×4 sau pentru cele mai scumpe, ca Mercedes.

Dacă vrei să închiriezi o mașină pentru vacanța de Crăciun trebuie să ai în vedere că, pe lângă costul închirierii, există și taxe de predare sau preluare. De cele mai multe ori, taxele sunt de 50 de lei pentru preluarea sau predarea de la aeroport, domiciliu sau pentru o predare în afara programului. Există și situații în care nu se percepe nicio taxă la livrarea mașinii în intervalul orar prestabilit. „Livrăm mașina la aeroport gratuit în următorul interval: De luni până vineri între 8:00 – 20:00 și în week-end între 10:00 – 15:00. Taxă de predare/primire în afara intervalului de mai sus”, se precizează în anunț.

Condițiile unei închirieri sunt diferite de la firmă la alta, însă posesia unui permis auto de categoria B cu o vechime de minim un an este obligatorie în toate situațiile. Firmele de închirieri autoturisme cer și o vârstă minimă, de la 23 de ani în sus, iar documentele necesare sunt actul de identitate sau pașaportul în original și permisul de conducere. De mentionat că majoritatea mașinilor au asigurare tip Casco.

 

Comentarii