Cât de mare e recordul de pasageri la Aeroportul Iaşi, în 2023? Plus 50 la sută faţă de anul anterior

Noul terminal de pasageri va deveni operaţional odată cu intrarea aerogărilor româneşti în Spaţiul Schengen.

joi, 04 ianuarie 2024, 02:50
2 MIN
 Cât de mare e recordul de pasageri la Aeroportul Iaşi, în 2023? Plus 50 la sută faţă de anul anterior

Aeroportul Iaşi încheie anul 2023 cu o cifră de trafic de 2,34 milioane de pasageri. Noul record înseamnă o creştere cu peste 50 la sută faţă de fluxul înregistrat în tot anul 2022 şi de aproape trei ori mai mare decât traficul de pasageri din 2016. 

În ultima lună a anului trecut, cei de la Aeroportul Internaţional Iaşi estimează că au fost ceva mai puţini de 200 de mii de pasageri. Numărul celor care au sosit ori s-au îmbarcat în decembrie în aerogara ieşeană a fost estimat la 197,5 mii de călători, mai mare decât în lunile octombrie şi noiembrie, dar dublu în comparaţie cu aceeaşi lună a anilor 2018 şi 2019.

Cititi si: Ziarul de Iaşi vă invită în avanpremieră în T4. Terminalul de pasageri se află în faza amenajărilor interioare

Amintim că la sfârşitul anului trecut s-a pus punct edificării terminalului de pasageri T4 din fonduri europene. Noua facilitate va deveni pe deplin operaţională la primăvară, odată cu ridicarea verificărilor pentru călătoriile cu avionul în şi din Spaţiul Schengen. Totodată, parcarea extinsă a fost redeschisă, partea din faţa T4 urmând să mai funcţioneze câteva zile în regim doar de scurtă durată – la fel ca primul sector redeschis astă-toamnă, cel din faţa T3, cu tarif unic de 10 lei/ oră.

Cititi si: Record de pasageri pe Aeroportul Iaşi, în 2022 – peste 1,5 milioane de îmbarcări şi debarcări

Practic, mai trebuie recepţionat sistemul nou de management al parcării extinse la 600 de locuri, „cu spaţii special amenajate pentru taxiuri şi autobuze, cu bretea «Kiss & Ride», cu tarife flexibile pentru scurtă şi lungă durată şi cu posibilităţi multiple de plată”, după cum au anunţat zilele trecute cei de la Aeroportul Iaşi pe pagina de Facebook a aerogării. 

Comentarii