Catolicii ieşeni se roagă o săptămână pentru unitatea tuturor creştinilor

vineri, 21 ianuarie 2022, 02:50
2 MIN
 Catolicii ieşeni se roagă o săptămână pentru unitatea tuturor creştinilor

Catolicii ieşeni au început de luni o manifestare care începe să devină tradiţională şi care promovează unitatea între creştinii de diferite confesiuni şi religii. Numită „Săptămâna de Rugăciune pentru Unitatea Creştinilor”, aceasta a început pe 18 ianuarie şi se finalizează pe 25, iar principalul ei fundament este că oamenii se vor ruga alături de preoţi pentru unitatea tuturor creştinilor în slujbe speciale care vor fi organizate în toate bisericile. 

Tema acestei săptămâni este „Am văzut steaua lui la răsărit şi am venit să-l adorăm”, iar în acest an a fost propus un program de rugăciuni ecumenice în bisericile şi capelele mănăstireşti din Iaşi şi din parohiile învecinate. Editura „Presa Bună” a realizat broşura cu textele liturgice pentru celebrarea acestei săptămâni. „În acest an a fost propus un program de rugăciuni ecumenice în bisericile şi capelele mănăstireşti din Iaşi şi din parohiile învecinate. Creştinii se vor întâlni împreună cu preoţii şi păstorul diecezei şi se vor ruga pentru unitate. În fiecare seară, ei vor avea prilejul de a reflecta asupra anumitor texte biblice, vor intona cântece şi îl vor invoca pe Duhul unităţii şi al bunei înţelegeri dintre toţi creştinii. Având la îndemână broşura, toate celelalte comunităţi parohiale sau călugăreşti din dieceză vor putea organiza celebrări similare, căci toţi sunt îndemnaţi să înalţe cereri şi rugăciuni, să celebreze Sfinte Liturghii pentru a se împlini dorinţa aceluiaşi Mântuitor al tuturor «ca toţi să fie una»“, au precizat reprezentanţii episcopiei.

La Iaşi vor mai avea loc celebrări la Biserica „Sfântul Anton de Padova”, în cursul zilei de astăzi, sâmbătă la Capela Surorilor „Sfânta Maria a Divinei Providenţe”, duminică la Biserica „Fericitul Ieremia Valahul” din Tomeşti, iar luni la Biserica „Sfânta Tereza a Pruncului Isus” din Iaşi. Ultima zi va fi marţi, 25 ianuarie, când săptămâna va fi încheiată cu o slujbă specială la Catedrala „Sfânta Fecioară Maria, Regină”, din centrul oraşului. 

Comentarii