Cazul Chiroşcă: proprietarul terenului nu depune plângere împotriva agresorilor

joi, 01 noiembrie 2018, 02:50
2 MIN
 Cazul Chiroşcă: proprietarul terenului nu depune plângere împotriva agresorilor

Cei trei indivizi care i-au atacat pe proprietarii terenului unde şi-a pierdut viaţa solistul Bogdan Chiroşcă au şanse mari să scape nepedepsiţi. Poliţiştii ieşeni au deschis un dosar penal pentru lovire şi alte violenţe. În acest caz însă, proprietarul terenului, cât şi soţia acestuia nu au dorit să facă plângere, aşa ca indivizii pot scăpa de braţul legii. 

Fapta a avut loc în seara de 25 octombrie, după ce corpul solistului a fost ridicat şi transportat la Institutul de Medicină Legală Iaşi. Proprietarii terenului s-au urcat în autoturism pentru a pleca de la faţa locului, iar în acel moment, trei bărbaţi cu feţele acoperite au deschis maşina în care se aflau cei doi şi i-au lovit cu pumnii, apoi au dispărut. De asemenea, cei doi au găsit ferestrele casei sparte. Femeia şi bărbatul au mers la spital în noaptea respectivă, unde au primit îngrijiri medicale, însă au refuzat să depună plângere la poliţie.

Anchetatorii bănuiesc despre acest caz că agresori au fost prieteni de-ai solistului, furioşi de moartea şocantă a acestuia. Joia trecută, Bogdan Chiroşcă, împreună cu un grup de prieteni, s-a aventurat pe dealurile din spatele Hanului Trei Sarmale. Aceştia au parcurs aproximativ 1,8 kilometri de la şoseaua care duce spre Bucium, apoi au intrat pe un drum de pământ situat între vii. Accesul pe drumul de pământ nu este restricţionat, deoarece plantaţiile cu vie aparţin mai multor persoane. Anchetatorii bănuiesc că, aici, grupul de ATV-uri a mers pe această variantă aproximativ 150 de metri, apoi au virat la dreapta, însă Chiroşcă ar fi pierdut legătura cu acest grup şi s-a grăbit să îi ajungă din urmă. După ce s-a terminat drumul asfaltat, Chiroşcă a parcurs în viteză cei 150 de metri pe drumuri dintre vii, însă nu a cotit la dreapta, ci a mers înainte.

Solistul nu ar fi observat că la o distanţă de 20 de metri se afla o pancartă pe care scria “Proprietate Privată”, legată de un lanţ de fier cu zale. Lanţul era legat într-o parte de un stâlp de energie electrică, iar în cealaltă, de un spalier înfipt în pământ, la o înălţime de 1,20 metri. Anchetatorii bănuiesc că solistul Chiroşcă a observat indicatorul şi s-ar fi aplecat pentru a trece pe dedesubt, însă nu a reuşit. Lanţul ruginit prins între cei doi stâlpi de beton şi viteza mare cu care circula Chiroşcă au acţionat ca un ferăstrău. Impactul corpului său cu lanţul a făcut ca spalierul să se frângă, iar zalele de care fusese prins lanţul de stâlp aproape au cedat. Bărbatul, care a fost azvârlit la cinci metri distanţă, nu a mai putut fi salvat. 

Comentarii