Advertorial

Ce accesorii să utilizăm pentru protecție și dezinfectare (P)

luni, 20 martie 2023, 08:08
3 MIN
 Ce accesorii să utilizăm pentru protecție și dezinfectare (P)

Accesoriile de protecție și de curățare, cum ar fi mănușile, costumele de corp, măștile de protecție și acoperitorile de încălțări, soluțiile de curățare sau dezinfectanții sunt esențiale pentru menținerea unui mediu curat și sigur. Aceste accesorii sunt deosebit de importante în timpul pandemiei COVID-19 în curs, unde măsurile adecvate de curățare și dezinfectare sunt cruciale pentru a preveni răspândirea virusului. 

Mănușile sunt unul dintre cele mai utilizate accesorii de protecție, în special în industria de sănătate și de servicii alimentare. Mănușile de unică folosință sunt preferate în majoritatea cazurilor pentru a preveni contaminarea încrucișată, iar acestea trebuie schimbate frecvent pentru a evita răspândirea microbilor. Pentru a curăța mănușile reutilizabile precum manusi nitril nepudrate, mai întâi spălați-le cu apă caldă și săpun. Apoi, dezinfectați-le cu o soluție pe bază de înălbitor. Lăsați mănușile să se înmoaie în soluție timp de cinci minute înainte de a le clăti bine cu apă și de a le usca la aer.

Costumele de corp sunt adesea utilizate în industria farmaceutică, biotehnologie și cercetare medicală pentru a preveni contaminarea cu celule și păr uman. Sunt însă la fel de utile și în procese de curățenie în case și alte spatii, unde de lucrează cu agenți de curățare chimici puternici. Aceste costume ar trebui curățate zilnic sau după fiecare utilizare pentru a menține eficacitatea lor. Mai întâi, îndepărtați orice murdărie sau pete vizibile de pe costum. Apoi, utilizați un detergent delicat și apă caldă pentru a curăța costumul în mod corespunzător. Suspendați costumul pentru a se usca într-un loc bine ventilat.

Măștile de protecție au devenit un element de bază în viața noastră de zi cu zi în timpul pandemiei. Măștile din material textil pot fi spălate în mașina de spălat cu apă caldă și un detergent delicat. Lăsați masca să se usuce complet la aer înainte de a o folosi din nou. Măștile de unică folosință trebuie aruncate după fiecare utilizare.

Acoperitorile de încălțări sunt adesea utilizate în unitățile medicale, săli și laboratoare pentru a preveni răspândirea microbilor și contaminanților. Aceste accesorii pot fi de unică folosință sau reutilizabile. Produsele acoperitori pantofi de unică folosință trebuie aruncate după fiecare utilizare, în timp ce cele reutilizabile trebuie curățate și dezinfectate înainte de a fi utilizate din nou. Pentru a curăța acoperitorile de pantofi reutilizabile, îndepărtați orice murdărie sau pete vizibile de pe suprafața acestora. Apoi, utilizați o soluție dezinfectantă pentru le a șterge. Lăsați-le să se usuce complet înainte de a le utiliza din nou.

Dezinfectanții sunt esențiali pentru a menține un mediu curat și sigur. În timpul pandemiei COVID-19, utilizarea dezinfectanților adecvați este crucială pentru a preveni răspândirea virusului. Dezinfectanții pot fi utilizați pentru a curăța și dezinfecta suprafețe precum clanțe, robinete, mese și alte suprafețe frecvent atinse. Este important să utilizați dezinfectanti medicali care conțin cel puțin 70% alcool sau un alt ingredient activ adecvat.

Soluțiile de curățare recomandate pentru casă includ detergentul pentru vase, sapunul pentru rufe, înălbitorul și o soluție dezinfectantă. Detergentul pentru vase și sapunul pentru rufe sunt eficiente pentru curățarea suprafețelor murdare. Înălbitorul poate fi utilizat pentru a curăța și dezinfecta suprafețe, precum și pentru a spăla haine albe. Pentru a face o soluție dezinfectantă acasă, amestecați 4 linguri de înălbitor cu un galon de apă și utilizați această soluție pentru a curăța și dezinfecta suprafețele din casă.

Comentarii