Ce averi au declarat pentru anul trecut viceprimarii Iaşului. O problemă la Cezar Baciu

miercuri, 15 iunie 2022, 01:50
2 MIN
 Ce averi au declarat pentru anul trecut viceprimarii Iaşului. O problemă la Cezar Baciu

Astăzi este ultima zi de depunere a declarațiilor de avere. Pe paginile de internet ale instituțiilor din administrația locală sunt făcute publice foarte puține asemenea declarații, dar personalul care se ocupă de afișarea lor mai are la dispoziție 30 de zile de la primirea documentelor ca să le pună pe site-uri. Totuși, inclusiv pagina de internet a Agenției Naționale de Integritate, instituția care monitorizează declarațiile de avere și de interese ale aleșilor și funcționarilor publici, are lacune în acest domeniu.

Pe de altă parte, începând cu acest an, ANI nu mai primește declarații de avere și de interese pe hârtie, iar toate declarațiile depuse astfel vor fi restituite destinatarilor, considerându-se a fi nedepuse, se menționează pe pagina de start a agenției.

Daniel Juravle (care va împlini 36 de ani peste zece zile) deține din 2020 un apartament în suprafață de 74 mp

La Primăria Iași, cei mai harnici la acest capitol sunt viceprimarii. Aleși în funcții cu un an în urmă, la mijlocul lunii iunie 2021, Daniel Juravle și Cezar Baciu menționează același venit pentru mandatele pe care le ocupă: 87,9 mii lei, sumă care include și indemnizația de consilier local.

La câteva săptămâni de la instalarea în funcție, vicele Baciu (27 de ani) s-a afișat într-un autoturism BMW X3, despre care a spus că i l-ar fi cumpărat părinții. Pe declarația sa de avere nu este menționat niciun autovehicul, semn că mașina primită nu este pe numele său. Documentul nu include nici o altă mențiune decât un împrumut bancar pe 2 ani, în sumă de 25 de mii de lei.

vicele Baciu (27 de ani) s-a afișat într-un autoturism BMW X3

Celălalt viceprimar se arată mai întreprinzător. Veniturile sale pe anul trecut sunt completate de indemnizația de administrator neexecutiv de la Salubris, 40 de mii de lei. Daniel Juravle (care va împlini 36 de ani peste zece zile) deține din 2020 un apartament în suprafață de 74 mp și o curte de cinci ori mai mică, dar rambursează în paralel un credit pe 25 de ani în valoare de aproape 300 de mii de lei. În declarația de avere este trecută și o mașină, pe care a vândut-o în ultima zi a anului trecut.

Pe lângă 8 conturi bancare mai degrabă goale, vicele menționează nu mai puțin de 45 de plasamente în acțiuni și criptomonede. Valoarea acestora este cuprinsă între un leu și 3300 de dolari. Niciuna dintre declarațiile viceprimarilor nu menționează venituri familiale, bunuri deținute în partaj sau alocații.

Comentarii