Ce beneficii aduce acreditarea Erasmus: bani pentru formarea profesorilor

marți, 01 februarie 2022, 02:50
2 MIN
 Ce beneficii aduce acreditarea Erasmus: bani pentru formarea profesorilor

Şcoala Gimnazială „Ion Simionescu” din Iaşi va primi peste 230.000 euro în următorii 5 ani pentru formarea cadrelor didactice. Practic, începând din acest an, 25 de profesori vor participa în fiecare an până în 2027 la cursuri de formare în străinătate, activităţi menite să îmbunătăţească expertiza profesorilor cu privire la integrarea competenţelor TIC, la utilizarea platfomelor educaţionale sau a diferitelor software-uri în activitatea didactică şi în activitatea şcolii. De asemenea, se vor urmări îmbunătăţirea competenţelor de incluziune a elevilor ce provin din familii dezorganizate sau cu alte probleme, dar şi dezvoltarea unui comportament ecologic responsabil în rândul elevilor.

„Datorită acreditarii Erasmus pe care şcoala a obţinut-o în luna ianuarie a acestui an, timp de 5 ani, în fiecare an, 25 de cadre didactice vor avea acces la cursuri de formare, ceea ce înseamnă, concret, lecţii mai atractive şi mai moderne pentru elevii şcolii. Formarea profesională continuă este esenţială la nivelul oricărei unităţi de învăţământ, fiind de asemenea una din liniile strategice prioritare la nivelul politicilor europene. Temele pe care ne-am axat sunt teme de interes, fără de care nu putem vorbi de un proces educativ eficient. Am convingerea ca aceşti 5 ani pe care Şcoala Ion Simionescu îi va petrece sub umbrela Erasmus vor aduce multiple beneficii elevilor şi cadrelor didactice, inclusiv o evoluţie profesională în acord cu cerinţele societăţii în care trăim”, a declarat prof. Sabina Manea, directorul Şcolii Gimnaziale „Ion Simionescu”.

Toţi profesorii şcolii vor urma cursuri de limba engleză, potrivit reprezentanţilor Şcolii „Simionescu”, astfel încât accesul la materialele educative disponibile la nivel internaţional să fie facil. La nivelul şcolii vor fi elaborate 3 ghiduri cu scenarii de lecţii şi de activităţi didactice care integrează diferite mijloace TIC, dar şi un ghid de bune practici pentru elevi.

Pe lângă Şcola „Simionescu”, la nivelul judeţului Iaşi vor beneficia de finanţări similare alte 15 unităţi de învăţământ care au primit acreditare Erasmus în această lună. 

Comentarii