Ce filme vor rula pe terasa de pe acoperişul Ateneului. Surpriză pentru public

sâmbătă, 22 august 2020, 01:50
2 MIN
 Ce filme vor rula pe terasa de pe acoperişul Ateneului. Surpriză pentru public

Iubitorii cinematografiei pot urmări în ultima săptămână a lunii august patru filme premiate şi apreciate de către critici. Proiecţiile au loc în aer liber, pe terasa acoperiş a Ateneului Naţional din Iaşi, cei interesaţi având ocazia să urmărească producţiile „Trădătorul” (Il traditore), „Parazit” (Parasite), documentarul „Maria by Callas” sau „Ivana cea Groaznică”.

Prima proiecţie a săptămânii va putea fi urmărită joi, pe 27 august, filmul „Trădătorul”, în regia lui Marco Bellocchio, prezentând povestea lui Tommaso Buscetta, primul informator din interiorul mafiei siciliene în anii '80, supranumit „capul celor două lumi”. După ce a fost arestrat, Bruscetta ia decizia de a-şi trăda jurământul făcut clanului Cosa Nostra, ducând astfel la zeci de arestări.

Vineri, pe 28 august, cinefilii vor putea urmări producţia „Parazit”, în regia lui Bong Joon Ho, o comedie neagră câştigătoare a patru premii, „Cel mai bun film”, „Cel mai bun regizor”, „Cel mai bun scenariu original” şi „Cel mai bun film internaţional”, fiind astfel marele câştigător la Premiile Oscar din acest an. Thriller-ul sud-coreean descrie violenţa generată de inegalităţile sociale, prezentând încercarea unei familii de şomeri care încearcă să scape de sărăcie profitând de naivitatea unei familii bogate.

În prima zi de weekend, pe 29 august, ieşenii pot urmări documentarul „Maria by Callas”, în regia lui Tom Volf, film care spune povestea sopranei Maria Callas, considerată drept cea mai importantă cântăreaţă de operă din a doua jumătate a secolului al XX-lea.

Duminică seara, pe 30 august, va rula filmul „Ivana cea Groaznică”, în regia Ivanei Mladenovic, peliculă care prezintă povestea unei femei ce nu îşi poate găsi locul pe niciunul dintre cele două maluri ale Dunării. Filmul a fost prezentat şi premiat în mai multe festivaluri internaţionale, fiind declarat cel mai bun film la cea de-a 48-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Belgrad – FEST.

Toate proiecţiile vor începe de la ora 21.00, preţul unui bilet fiind de 12 lei. Biletele pot fi achiziţionate atât de pe www.cinemaiasi.ro sau de la casa de bilete a Ateneului Naţional din Iaşi.

Comentarii