Ce înalt personaj din Iaşi se dă cu barca pe lacul Dorobanţi?

vineri, 10 august 2018, 01:49
3 MIN
 Ce înalt personaj din Iaşi se dă cu barca pe lacul Dorobanţi?

Vorbesc oamenii informaţi care au antene bine poziţionate spre tabăra recreativă de la Dorobanţi că în anumite momente ale zilei şi ale nopţii se aude o gălăgie mare pe lac de se sperie lumea din zonă şi-i vine a o lua la fugă.

În neştiinţa lor, în asemenea clipe, unii ţărani vorbesc de tsunami, pentru că apar valuri mari, dar cei mai învăţaţi au potolit spiritele explicându-le că tsunami nu are cum să apară pe un ochi de apă cum este cel despre care vorbim. Unde mai pui că nu e vorba de nici un cutremur.

Explicaţia este mult mai simplă şi anume aceea că în asemenea momente se dă cu barca premarele nostru din târg, care mai iese uneori să se recreeze după îndelungate reprize de meditaţie în interesul oraşului. Spun sursele respective că barca ar aparţine chipurile unei firme, ştiţi vori care, dar în realitate ar fi a persoanei în cauză, ştiţi voi cine.

Obiceiul acesta al primarului de a se da în bărci i-a adus de-a lungul timpului multe succesuri, când a fost folosit la modul figurat, de aceea îl încearcă acum şi la propriu.

Cineva i-a zis odată că seamănă cu Radu  Mazăre, dar, uite, nu s-a ştiut că chiar aşa de mult. Desigur, sunt şi unele deosebiri, în timp ce Mazăre se dădea în vânt pe mări şi oceane, al nostru o face pe iazuri, în aplauzele amicilor, care îi spun „la mai mare“.

Măsuri draconice la o conferinţă a ambasadoarei Israelului

Ieri a fost o foială aşa de mare în târg, încât ai fi zis că e un summit NATO, stimaţi telespectatori. De fapt a avut loc doar vizita ambasadoarei statului Israel, o doamnă drăguţă şi amabilă, care a patronat o conferinţă pe tema modelelor de succes în afaceri. Dar ceea ce a surprins mai mult de cât subiectul a fost cerbicia cu care s-a făcut controlul la intrarea în sala de conferinţe.

Ziariştii au fost controlaţi inclusiv la sandeviciuri, şi au primit întrebări ciudate de tipul „de ce aveţi două pixuri la dumneavoastră, nu vă ajunge unul singur?“. Doamna ambasador a mai fost de vreo trei ori în Iaşi, dar niciodată prezenţa ei nu a fost acompaniată de controale atât de severe.

Misterul pare să se fi elucidat, cât de cât, când a fost consultată lista de invitaţi şi s-a văzut că în capul acesteia era numele ministrului Agriculturii Petre Daea, cel care cu numai câteva zile înainte a scăpat porumbelul cu porcii şi lagărul de la Auschwitz.

Curios, chiar dacă era trecut cap de tabel, ministrul nu a mai venit, ratând astfel ocazia să-şi ceară scuze dar şi să scoată o altă perlă. Absenţa sa a fost un mare câştig pentru participanţii la conferinţă.

 

Comentarii