De Business

Punem punctul pe știi

Ce locuri de muncă sunt disponibile în străinătate prin intermediul AJOFM Iaşi

Cele mai multe dintre slujbele libere sunt în Germania u iată ce condiţii trebuie îndeplinite.

luni, 15 noiembrie 2021, 02:50
3 MIN
 Ce locuri de muncă sunt disponibile în străinătate prin intermediul AJOFM Iaşi

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Iaşi a publicat săptămâna trecută cele aproape 450 de locuri de muncă în străinătate, cele mai multe, aproape 300, fiind pentru Germania. 

Mai exact, din totalul de 446 de locuri de muncă oferite, 292 sunt pentru Germania, 79 pentru Norvegia, 60 pentru Spania, 7 în Danemarca, 3 în Polonia, câte două în Franţa şi Finlanda, iar un loc de muncă este oferit pentru Olanda. Dincolo de ofertele pentru ţările amintite anterior, ofertele diferă în funcţie de specializările căutate. Cele mai multe oferte sunt pentru industria cărnii, pentru prepararea hranei, dar şi pentru şoferi pe tir, prelucrarea sticlei sau lemnului.

Ce meserii sunt la mare căutare în Germania

Chiar dacă Germania caută aproape 300 de persoane pentru angajare în perioada următoare, cele mai multe locuri de muncă dintre cele oferite, 225, sunt pentru „tăietor de carne şi lucrător în producţie”. Potrivit descrierii oferite de către AJOFM Iaşi, candidaţii care au experienţă în prelucrarea cărnii, dar şi cei care au permis de conducere categoria B şi maşină personală au un avantaj la selecţie. De asemenea, se cere disponibilitate de a lucra în schimburi şi respectarea normelor de igienă. În privinţa salariului, se oferă 9,75 de euro brut pe oră pentru necalificaţi, la care se adaugă „bonus de prezenţă” de un euro pe oră. Cei calificaţi în domeniu pot negocia salariul. Tot în Germania se caută specialişti în restaurarea textilelor, operatori de operare maşini în prelucrarea metalelor, muncitori în construcţii de acoperişuri sau muncitori în construcţii, dar şi sticlari sau brutari.

60 de posturi de şoferi de camion în Spania

Pentru Spania sunt oferite 60 de posturi de muncă pentru „şoferi transport internaţional”, fiind solicitat permis de conducere pentru categoriile C şi E, dar şi minimum doi ani de experienţă. În ceea ce priveşte salariul oferit, se menţionează că cei care doresc să lucreze în domeniu vor primi între 20.000 de euro pe an şi 30.000 de euro pe an, salariu net.

Norvegia vrea lucrători în domeniul alimentar

Norvegia caută aproape 80 de muncitori, majoritatea în industria alimentară. Astfel, se caută 20 de chefi, cu minimum 3 ani de experienţă, 18 chefi pentru care nu este menţionată experienţa cerută şi 10 locuri pentru care este menţionată doar calificarea de chef. Pentru prima categorie se oferă 29.000 de coroane norvegiene (peste 2.900 de euro), pentru cea de-a doua categorie între 170 şi 240 de Nok pe oră, iar pentru ultima se menţionează doar că este negociabil. În Norvegia se caută şi brutari, recepţioneri, mecanici, montatori podea, tinichigii, frizeri sau electriceni.

Ce alte meserii se caută în Europa

Pe lângă meseriile amintite anterior, în Danemarca se caută manageri montaj (mecanici) sau de producţie (domeniul mecanic), plătiţi cu aproximativ 2.500 de euro pe lună, tehniceni de întreţinere, cu 1.500 de euro salariu pe lună. În Finlanda se caută mecanici de camioane, plătiţi cu minimum 2.400 de euro pe lună, dar şi lucrători în metal, în Franţa se caută farmacişti pentru care se oferă cel puţin 3.500 de euro pe lună, în Olanda se caută tâmplari, plătiţi cu 12 euro brut pe oră, iar în Polonia măcelari, pentru care se oferă 4.000 de zloţi pe lună (860 de euro).

 

 

Comentarii