Ce mai face Poli în 2023? Patru meciuri acasă din şase în startul returului. Tot lotul e valid

joi, 09 noiembrie 2023, 02:50
2 MIN
 Ce mai face Poli în 2023? Patru meciuri acasă din şase în startul returului. Tot lotul e valid

După un parcurs modest în turul sezonului regulat, Politehnica Iaşi se pregăteşte pentru sprintul de final de an, care conţine încă şase confruntări, din returul primei părţi a campionatului. Teoretic, Poli este avantajată în această perioadă, în care va disputa patru meciuri acasă şi două în deplasare.

Traseul formaţiei antrenate de Leo Grozavu din acest an cuprinde următoarele borne: CFR Cluj (acasă), FC Hermannstadt (deplasare), Farul Constanţa (acasă), UTA (acasă), Universitatea Craiova (deplasare), FCSB (acasă).

Dintre toate aceste întâlniri, doar duelul contra clujenilor se ştie exact când va avea loc, sâmbătă, de la ora 18:45. În rest, partidele se vor disputa pe 25 noiembrie, 2, 9, 16 şi 20 decembrie sau în jurul acelor date.

Trebuie precizat că înainte de etapa a III-a din retur Poli va fi avantajată, din punct de vedere fizic, de faptul că este singura echipă din Liga I necalificată în grupele Cupei României, competiţie care programează pe 6 decembrie sau în preajma zilei amintite meciurile din runda a III-a. Astfel, UTA va veni în Copou obosită. Rămâne însă de văzut dacă Poli se va folosi de acest atu, după ce nu a speculat faptul că a fost vizitată după primele etape de Cupă două echipe în genunchi, Petrolul Ploieşti, respectiv Oţelul Galaţi.

Un alt atu al Politehnicii înaintea startului returului este faptul că antrenorul Leo Grozavu are la dispoziţie întreg lotul de jucători, la Poli nefiind vreun accidentat sau suspendat.

În plus, e foarte posibil ca, spre deosebire de multe alte echipe din Liga I, Grozavu să nu aibă nici probleme de efectiv generate de acţiunile loturilor naţionale, care încep săptămâna viitoare. Asta deoarece Nicolas Samayoa este suspendat în CONCACAF Nations League, după ce a fost eliminat direct la ultimul meci disputat de echipa ţării sale, Guatemala, iar antrenorii reprezentativelor României s-ar putea să nu „deranjeze” vreun jucător ieşean. La ultima acţiune a tricolorilor, doar Ştefan Ştefanovici a fost chemat, însă el nu a prins nici banca de rezerve a selecţionatei de tineret la cele două partide câştigate de trupa antrenată de Daniel Pancu.

Trăgând linie, culoar bun pentru ca Poli să obţină rezultate pozitive şi să mai atenueze, astfel, din impresia proastă pe care a lăsat-o în prima jumătate a sezonului regulat. 

Comentarii