De Sănătate

Punem punctul pe știi

Ce măsuri a luat Guvernul pentru stimularea vaccinării anti COVID

vineri, 30 aprilie 2021, 11:17
1 MIN
 Ce măsuri a luat Guvernul pentru stimularea vaccinării anti COVID

Deschiderea unor centre la care poţi să te vaccinezi din maşină, maratoane ale vaccinării şi extinderea modalităţilor de programare pentru mediul rural sunt doar câteva dintre măsurile luate de Comitetul Naţional de Coordonare a Vaccinării pentru stimularea procesului. 

A fost crescută capacitatea de vaccinare la nivelul ţării până la 100.000 de doze administrate pe zi şi au fost crescute numărul de linii telefonice disponibile în call-center pentru programare până la 574, a explicat Comitetul Naţional pentru Coordonarea Activităţii de Vaccinare (CNCAV), la solicitarea Newsweek România.

„De asemenea, se va oganiza Maratonul vaccinării şi în alte zone din ţară. Proiectul a fost iniţiat la nivelul judeţului Timiş (6.722 de persoane au fost vaccinate în cadrul Maratonului vaccinării de la Timişoara), o acţiune care va continua şi în celelalte centre universitare din România.

Cititi si: Maraton de vaccinare fără programare la Iaşi: Vă puteţi imuniza cu Pfizer, în perioada 14-16 mai, la UMF

Astfel, în perioada 7-9 mai se va desfăşura Maratonul Vaccinării la Bucureşti, în două centre de vaccinare organizate la Sala Palatului şi Biblioteca Naţională. Evenimentul va avea valenţe sociale, culturale şi artistice, şi este organizat cu sprijinul UMF Bucureşti, Ministrului Culturii şi Prefecturii Capitalei.

 În perioada 14 – 16 mai, Maratonul Vaccinării va continua la Cluj, Târgu – Mures şi Iaşi.

De asemenea, în perioada 10 – 17 mai, 24 de ore din 24, la Craiova se va desfăşura Maratonul Vaccinării în toate centrele de vaccinare din oraş.

Cititi materialul integral pe newsweek.ro

 

 

Comentarii