Ce vor vota consilierii județeni înainte de Crăciun

marți, 20 decembrie 2022, 23:59
1 MIN
 Ce vor vota consilierii județeni înainte de Crăciun

Ultima ședință de plen din 2022 a Consiliului Județean a adunat pe ordinea de zi 54 de proiecte de hotărâre. Reuniți miercuri în Sala Voievozilor de la Palatul Culturii, consilierii vor începe cu o serie de propuneri referitoare la unele spitale din subordine (stimulente financiare la Spitalul de Copii, organigrame și state de funcții la Pneumo și Neuro, dar și rostogolirea unor bani de investiții pentru anul viitor la Infecțioase).

Aleșii se vor întoarce la Spitalul de Pneumoftiziologie la sfârșitul ședinței, ca să adopte indicatorii tehnico-economici ai viitorului complex medical de Boli Respiratorii. Construirea și dotarea Spitalului Integrat de Boli Respiratorii ar costa acum 878,86 de milioane de lei cu tot cu TVA, potrivit studiului de fezabilitate.

Taxele – de la biletele de intrare în muzeele CJ (Muzeul Național al Literaturii Române) până la cele uzuale practicate de CD pentru eliberarea de documente – vor rămâne neschimbate în 2023.

Și la drumuri consilierii au pe ordinea de zi propuneri în prima parte a ședinței, dar și spre sfârșit. După actualizarea devizelor finale pentru segmentele de drum județean modernizate în ultimii ani, aleșii vor trebui să se pronunțe asupra indicatorilor tehnico-economici din studiul de fezabilitaate realizat pentru Centura ușoară de ocolire a municipiului Iași. Este vorba de șirul de porțiuni de drum județean care totalizează 73 km, pornind din Popricani și înconjurând Iașul pe la vest și sud până la Holboca. Cu tot cu TVA, investiția se cifrează la prețurile actuale la 351,8 milioane de lei. Sursa de finanțare rămâne Comisia Europeană, care a aprobat deja ca mai mult de 10 la sută din totalul fondurilor alocate României în exercițiul financiar 2021-2027 să fie destinate rețelei de transport.

Comentarii