Cea mai importantă conferinţă europeană despre alimente începe poimâine la Iaşi

marți, 03 noiembrie 2020, 02:53
2 MIN
 Cea mai importantă conferinţă europeană despre alimente începe poimâine la Iaşi

160 de specialişti în fizica şi chimia alimentelor vor conferenţia, online, la USAMV

 

Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” (USAMV) va organiza cea mai importantă conferinţă despre fizica şi chimia alimentelor din Europa. Este vorba despre cea de a XIV- a ediţie a „The International Conference of Food Physicists – ICFP 2020” ce va avea loc pe 5 şi 6 noiembrie şi se va desfăşura online. La evenimentul găzduit şi organizat pentru a doua oară în România de către o instituţie de învăţământ superior s-au înscris peste 160 de participanţi din 15 ţări precum Belgia, Bulgaria, Danemarca, Irak, Italia, Lituania, Olanda, Polonia, Republica Moldova, Rusia, Slovacia, Spania, SUA şi Ungaria. „Organizată sub patronajul Ministerului Educaţiei, Academia Română de Ştiinţe Agricole şi Societatea Internaţională pentru Fizica Alimentelor, conferinţa îşi propune să promoveze cele mai noi rezultate de cercetare, dezvoltare şi inovare care au fost obţinute în domeniul fizicii, chimiei şi tehnologiilor agroalimentare.

De asemenea, ICFP îşi propune să încurajeze crearea unor poli de cercetare de excelenţă în domeniu, aceasta fiind una dintre ocaziile prin care, împreună cu noi, cercetătorii din diferite zone ale lumii pot identifica soluţii care ar putea contribui la dezvoltarea tehnologiilor ce au implicaţii directe asupra producerii alimentelor”, a declarat prof.dr. Vasile Stoleru, prorector al USAMV. Lucrările selectate de Comitetul ştiinţific al ICFP 2020 vor fi publicate într-un număr special al Jurnalului „Agriculture”, publicaţie indexată ISI. Această conferinţă este organizată şi găzduită o data la doi ani de către membrii Societăţii Internaţionale pentru Fizica Alimentelor, ediţia din acest an fiind prima ce va avea loc online, în contextul pandemiei COVID-19. 

Comentarii