Celebrul ziarist american Glenn Greenwald a demisionat de la publicaţia pe care o fondase pe motiv că i-a fost cenzurat un articol anti-Biden

vineri, 30 octombrie 2020, 21:55
1 MIN
 Celebrul ziarist american Glenn Greenwald a demisionat de la publicaţia pe care o fondase pe motiv că i-a fost cenzurat un articol anti-Biden

Glenn Greenwald, cunoscut ziarist american de stânga, a demisionat joi de la publicaţia The Intercept, al cărei cofondator era, acuzând actuala conducere că i-a cenzurat un articol critic la adresa lui Joe Biden. Greenwald a scris pe blogul său că editorii publicaţiei The Intercept au refuzat să publice articolul bazat pe informaţiile despre afacerile făcute de familia lui Joe Biden folosindu-se de numele candidatului de stânga la alegerile prezidenţiale din 3 noiembrie. În replică, publicaţia l-a acuzat pe Greenwald că a distorsionat adevărul şi că a vrut să publice acuzaţii fără acoperire la adresa lui Biden.

Mai mult, ziaristul susţine că editorii The Intercept i-au cerut să nu publice nicăieri articolul despre afacerile familiei Biden, deşi o clauză din contractul lui Greenwald îi permitea acest lucru.

Greenwald a devenit celebru în anii 2000, ca editorialist asociat cu The Guardian şi Salon. În 2013 a scris pentru The Guardian o serie de articole bazate pe documentele scurse de Edward Snowden despre sistemele de supraveghere digitală utilizate de serviciile secrete americane. El a câştigat premiul Pulitzer pentru seria de articole bazate pe informaţiile lui Snowden – între timp condamnat în SUA şi fugit în Rusia, iar în 2014 a devenit co-fondator al publicaţiei The Intercept.

În presa de stânga din SUA au izbucnit în acest an mai multe scandaluri în care ziariştii acuză cenzură şi presiuni majore pro-Biden. În luna iulie, Bari Weiss, şefa secţiei de opinii de la New York Times, a demisionat. Aceasta a transmis conducerii ziarului o scrisoare deschisă în care acuză politicile editoriale din cadrul publicaţiei.

Cititi materialul integral pe G4MEDIA

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii