Centru medico-social nou-nouţ la Ciorteşti

joi, 28 aprilie 2022, 01:50
2 MIN
 Centru medico-social nou-nouţ la Ciorteşti

Pproiectul estimat la peste 23 de milioane de lei ar putea să primească finanţare abia anul viitor, dar licitaţia pentru proiectare şi construire a fost lansată deja

Administraţia comunei Ciorteşti vrea să înfiinţeze un centru medico-social. O licitaţie pentru proiectarea şi construirea acestui obiectiv a fost lansată ieri pe platforma electronică de achiziţii publice de la o valoarea totală estimată de 23,25 milioane de lei. Anunţul de licitaţie precizează însă că un contract cu ofertantul declarat câştigător va fi încheiat "numai în măsura în care fondurile necesare achiziţiei vor fi asigurate prin alocarea creditelor bugetare cu această destinaţie". În caz contrar, procedura de atribuire va fi anulată. Totuşi, cei de la Primăria Ciorteşti estimează că în termen de 18 luni vor avea acces la finanţarea necesară semnării contractului, care va avea o durată de doi ani.

Partea financiară a ofertelor (aşteptate până pe 20 mai) înseamnă 50 la sută din punctaj, iar câte 10 procente până la sută la sută se vor acorda pentru experienţa profesională a diferitelor categorii de personal.

Centrul medico-social va fi construit pe un teren în suprafaţă de 2 ha, din domeniul public al comunei. Clădirea, cu dimensiuni de 70 × 43 m, va avea un demisol parţial (terenul este în pantă uşoară) şi parter, cu o înălţime maximă de 7,7 metri. O parte a imobilului există deja – respectiv cea care are un singur nivel. Veche de 50 de ani, aceasta va fi reabilitată şi va găzdui cabinetele personalului medical, alături de 19 paturi pentru pacienţi. Clădirii existente i se vor mai adăuga trei pavilioane, dintre care unul va avea şi demisol. În suprafaţă de 412 mp, nivelul inferior va avea amenajate spaţii de depozitare, bucătăria, frigiderele, spălătoria, vestiarele personalului administrativ etc.

Comentarii