Ceva neortodox se întâmplă la Kremlin. De ce a fost adus Putin în faţa publicului cu toate că este evident slăbit?

miercuri, 11 mai 2022, 11:12
1 MIN
 Ceva neortodox se întâmplă la Kremlin. De ce a fost adus Putin în faţa publicului cu toate că este evident slăbit?

Ceva este „putred” la Kremlin. În ultima vreme, liderul a fost arătat în momente de slăbiciune, prea des ca să fie „scăpări” ale cenzurii. Iar propagandiştii de serviciu au început să fie critici la adresa armatei „ruşinos de prost echipată”. După imaginile cu Putin care se împleticeşte şi căruia îi tremură mâna dreaptă necontrolat, la cele cu liderul ţinându-se de masă la întâlnirea bizară cu ministrul Apărării, Serghei Şoigu, dat dispărut, până la un Putin ce-şi înveleşte genunchii cu o păturică în văzul lumii, de Ziua Victoriei, „e prea mult”, susţin analiştii militari, care avertizează că Moscova pregăteşte „ceva”.

Cei mai fervenţi propagandişti ai lui Putin au început să critice în mod deschis starea armatei Rusiei, numai astfel explicându-se eşecurilor în Ucraina, opinii pentru care se ajunge la puşcărie în Rusia. Până şi Vladimir Soloviov, căruia i se spune „trompeta lui Putin”, a „îndrăznit” să critice armele armatei ruse, după ce „prezisese” distrugerea rapidă a unor capitale europene. Invitaţii la emisiunile televiziunii de stat încep să deplângă soarta militarilor trimişi pe front cu „arme de ieri”, în timp ce economia rusă nu poate susţine războiul.

Schimbarea de ton este dramatică pentru reţelele media de stat, astfel încât analiştii militari susţin că aceasta este o diversiune şi că există un plan la Kremlin, al cărui scop va deveni evident abia mai târziu.

Marţi, directorul american al Informaţiilor Naţionale, Avril Haines, a declarat că Putin ar putea ordona Legea marţială în Rusia pentru a-şi susţine ambiţiile în Ucraina.

Citiţi materialul integral pe newsweek.ro

 

Comentarii