De Business

Punem punctul pe știi

Cinci magnați au devenit centimiliardari datorită anunțului unui vaccin anti-COVID

marți, 10 noiembrie 2020, 21:09
1 MIN
 Cinci magnați au devenit centimiliardari datorită anunțului unui vaccin anti-COVID

Titanul articolelor franțuzești de lux de la Luis Vuitton, Bernard Arnault, a redevenit, luni, un centimiliardar, adică averea sa a depășit valoarea de 100 de miliarde de dolari, în contextul creșterilor înregistrate de acțiunile de la nivel global, împinse de rezultatele promițătoare ale vaccinului testat de Pfizer și BioNTech.

Arnault se alătură lui Jeff Bezos, Bill Gates, Mark Zuckerberg și Elon Musk în clubut de elită. Este pentru prima dată când cinci indivizi se laudă cu averi ce depășesc 100 de miliarde de dolari, potrivit Indexului Miliardarilor realizat de Bloomberg. Per total, grupul a adunat, luni, 68 de miliarde de dolari la averile lor.

Cel mai mare câștigător de luni al indexului Bloomberg a fost magnatul Amancio Ortega, fondatorul Inditex, compania mamă a Zara. Valoarea sa netă a crescut cu 7,6 miliarde de dolari, pe măsură ce investitorii au îmbrățișat oportunitatea unei eventuale reveniri în magazinele fizice. Cândva al doilea cel mai bogat om din lume, averea lui Ortega concentrată pe comerț cu amănuntul a fost în mod special lovită puternic de pandemie. Creșterea de luni a șters aproape jumătate din căderea din acest an.

Aflați amănunte de pe digi24.ro.

Comentarii