Cine era Cornel „Q” Marinescu, pilotul mort în accidentul aviatic de la Suceava

duminică, 05 august 2018, 09:45
1 MIN
 Cine era Cornel „Q” Marinescu, pilotul mort în accidentul aviatic de la Suceava

Pilotul și instructorul de zbor Cornel "Q" Marinescu, una dintre legendele Clinceniului și ale aviației sportive și generale, și-a pierdut viața în timpul unui zbor de antrenament pe Aerodromul Frătăuți (județul Suceava). Avionul biplan de tip Skybolt pe care îl pilota a intrat în coliziune cu o altă aeronavă de același tip.

Cornel Marinescu a murit sâmbătă, la vârsta de 60 de ani, după ce avionul de acrobaţie în care se afla s-a ciocnit în aer cu un alt aparat de zbor. Era un pilot cu mare experienţă, care a urmat cursurile de specialitate ale Şcolii Militare de Ofiţeri de Aviaţie „Aurel Vlaicu“. În ultima vreme a zburat pe mai multe tipuri de avioane de acrobaţie.

Conform unor surse, Q (pentru că aşa era poreclit printre piloţi Cornel Marinescu) avea mii de ore de zbor la activ şi a făcut parte din echipele tehnice care au antrenat loturile nationale de acrobaţie. Practic, Cornel Marinescu era îndrăgostit de zbor şi nu uita ca atunci când i se oferea ocazia, să aducă un omagiu colegilor care şi-au frânt aripile.

adevarul.ro și aviatia.ro

Comentarii