Cine reprezintă Iaşul la un concurs şcolar pe teme de protecţie a consumatorului?

miercuri, 30 martie 2022, 01:56
2 MIN
 Cine reprezintă Iaşul la un concurs şcolar pe teme de protecţie a consumatorului?

Două eleve de la Colegiului Economic „Virgil Madgearu" vor reprezenta Iaşul la faza naţională a Concursului naţional de teme privind protecţia consumatorului „Alege! Este dreptul tău”, aflat la cea de-a XVIII-a ediţie. Faza judeţeană a competiţiei a avut loc sâmbătă, fiind organizată de Inspectoratul Şcolar, având ca partener Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului.

„Aflată la a XVIII-a ediţie, această competiţie al cărei scop este educarea şi conştientizarea tinerilor asupra drepturile pe care le au în calitate de consumatori reprezintă în fiecare an o provocare atât pentru elevi, cât şi pentru profesori. Tema concursului, «Influenţa practicilor comerciale incorecte asupra deciziei tânărului consumator», a fost una generoasă, având în vedere interesul manifestat de către participanţi”, au explicat reprezentanţii ISJ.

La proba de sâmbătă au participat elevii claselor de nivel liceal IX-XI care au avut de susţinut un test grilă din legislaţia specifică protecţiei consumatorului şi de realizat un eseu pe care l-au prezentat Comisiei judeţene de jurizare, din componenţa acesteia făcând parte atât reprezentanţi ai ISJ, ai CPC, ai agenţilor economici, dar şi un reprezentant al Ziarului de Iaşi.

Câştigătorii acestei ediţii sunt: Premiul I – Pagîn Antonela din clasa a XI-a, iar Premiul al II-lea a fost obţinut de Gâdiceanu Andreea-Denisa din clasa a X-a, cele două tinere urmând să reprezente judeţul la faza naţională a concursului.

Pe podium a mai urcat şi Puzderi Ana, din clasa a IX-a, care a obţinut premiul al III-lea, iar elevul Tofan Robert-Ştefan, din clasa a XI-a la Liceul Tehnologic Economic de Turism, a obţinut Menţiune.

Faza naţională a competiţiei va avea loc în luna iunie, la Năvodari.

Comentarii